Pokaż wyniki od 1 do 10 z 208

Wątek: Canon PwerShot SX20

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Dinar
    Miasto
    Kudowa Zdr.

Domyślnie

Czy karty SD i SDHC są najlepsze do tego modelu,czy karta HD da lepszą jakość filmu i zdięć .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dinar Zobacz posta
    Każdy posiadacz tego modelu SX20is ma problem z dekielkiem,montuje się go na pasek bo nie ma smyczy tzw. sznurka.
    tak jak przy lustrzankach - tam też nie wisi ci kapsel na smyczy.

Cytat Zamieszczone przez Dinar Zobacz posta
    Czy karty SD i SDHC są najlepsze do tego modelu,czy karta HD da lepszą jakość filmu i zdięć .
    nie ma kart HD - to woli ścisłości ;-)
    karty SD znajdziesz o max. pojemności 2 GB. od 4 GB znajdziesz już SDHC i te karty - mówię tu o symbolu SDHC charakteryzują się szybszym sposobem zapisu niż zwykłe SD.
    wystarczyło poszukać - http://pl.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital

Dopiero zaczyna Awatar Dinar
    Miasto
    Kudowa Zdr.

Domyślnie

Tyle to ja wiem - do aparatu można również używać innych rodzaju kart i czy tamte nie są lepsze.
    Tu są karty HD.http://www.allegro.pl/item911934481_...sylka_24h.html

Domyślnie

przyznam się, że zaskoczyłeś mnie tym linkiem i tym samym moja wiedza została o coś wzbogacona.
    słowa przeprosin ;-)

wracając do tego linka, niby szybka, ale nie podają jak szybka.
    wszedłem na stronę http://www.sandisk.pl/Products/ProductInfo.aspx?ID=2723
    tam też nie ma informacji o prędkości zapisu i odczytu.
    na samym dole można sprawdzić kompatybilność tych kart i nie występuje na liście canon z serii SX.

możesz w przyszłości kupić kartę która będzie miała prędkość zapisu np. 50Mb/s - ale możesz nie odczuć różnicy porównując ją do np. SDHC 4 class.
    powód? bo urządzenie/procesor/przetwornik nie jest tak szybkie.

4 class'a charakteryzuje się prędkością zapisu 15 Mb/s. w sx20 zdjęcia w najlepszej jakości mają średnio 3 Mb. to pozwoliłoby na zapis 5 zdjęć na sekundę. pozwoliłoby, ale niestety ten model nie wykonuje tylu zdjęć na sekundę.
    również intrygowało mnie to zagadnienie przy zakupie i z ciekawości wykonałem kilka zdjęć na karcie 6 class - nie odczułem żadnego komfortu szybszego zapisu.

jeśli chodzi o filmy, to podobnie. teraz nie pamiętam, bo nie mam aparatu pod ręką, ale chyba film jednominutowy zajmuje ok. 200 Mb. gdy podzielimy to przez 60 sek. to wyjdzie nam ok. 3,5 Mb/s - przypominam, że karta ma prędkość zapisu 15 Mb/s. aby wykorzystać jej cały potencjał jaki dał producent i abym myślał o szybszej karcie np. 6 class, to 1 min. film musiałby zajmować 900 Mb. takich prędkości nie obsługuje sam aparat

osobiście nie jestem informatykiem, ale ja w ten sposób odbieram informacje na temat prędkości zapisu - liczby nie kłamią.

wracając do pytania przez ciebie postawionego - nie sądzę, aby szybsza karta przyczyniła się do lepszego zapisu materiału filmowego lub zdjęć.

Uprawnienia umieszczania postów