Canon SX20 ma sterowniki minimum pod Vistę.Posiadam dwa komputery z systemami Windows 7 i XP. Na siódemce wszystko chodzi bez problemu a na XP mam podobne problemy
Canon SX20 ma sterowniki minimum pod Vistę.Posiadam dwa komputery z systemami Windows 7 i XP. Na siódemce wszystko chodzi bez problemu a na XP mam podobne problemy
w komputerze posiadam Windows `98, może to jest problemsama nie wiem może powinnam mieć Viste albo chociaż XP??
Tak jak mowią poprzednicy, zgrywaj materiał przez czytnik kart, metoda najbezpieczniejsza i skuteczna. Jednak z Win98 moga byc klopoty z rozpoznaniem takiego czytnika. Jezeli masz Win98se to sprawa wyglada łatwiej. Instalujesz ServicePack 1 do Win98 (mozna jeszcze znaleść gdzies w necie) powoduje on rozpoznawanie wszelkich pamieci masowych podlaczanych pod usb bez instalacji jakichkolwiek ster. (równiez czytniki kart).
Wg mnie jednak powinnaś pomyśleć o WinXP, niestety win98 to już przezytek i coraz czesciej mogą pojawić sie problemy ze sprzetem.
Mialem ten sam problem w canonie is3 i w is5 i 20sx tu przyczyna moze byc karta.
Zakup taki czytnik kart http://www.allegro.pl/item804612754_...ne_32mb_s.html i po problemie
owy czytnik wspiera tryb UDMA i posiada potrzebne wsparcie dla kart SDHC.
Po zakupie zero problemow z czymkowiek ,zdjecia i filmy smiga z predkoscia blyskawicy.Polecam.
Pozdr
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Da najlepiej do pliku mpeg4 na wm zero roznic
Ostatnio edytowane przez Morfeusz12 ; 05-12-2009 o 20:13 Powód: Automerged Doublepost
Canon EOS 1D Mark II N. 17-40 f4 L . 300 f 2.8 IS L.CF SanDisc Extreme 16 GB..Fotobank.Hand Strap.Statyw,filtry,plany+dluga lista zakupow . pusty portfel...
Niestety próbowałam Windows XP, próbowałam czytnik kart i to wszystko na nic, Owszem zdjęcia wgrywają się bez problemu nawet bezpośrednio z aparatu do komputera przez kabel USB,i nawet w Windows '98 widzi Canona jako osobny dysk.
Ale jeśli chodzi o filmy o jest totalna poraszka Windows XP i czytnik kart tego nie załatwia , musi być chyba Windows Vista i tyle.
Czy uzywany przez Ciebie czytnik kary posiada tryb UDMA i potrzebne wsparcie dla kart SDHC?
Wątpie, bo by tego postu tu nie bylo.
Mam w domu szesć różnych czytnikow starszej generacji i zapomnij.
Jak napisalem zainwestuj a bedziesz zadowolona ,vista Ci tu nie pomoże.
Pozdrawiam Kleopatre
Canon EOS 1D Mark II N. 17-40 f4 L . 300 f 2.8 IS L.CF SanDisc Extreme 16 GB..Fotobank.Hand Strap.Statyw,filtry,plany+dluga lista zakupow . pusty portfel...
Dzieki Morfeuszu 12 za rady, po świętach może kupię taki czytnik kart i zobaczę co z tym będzie ?? Dziekuję i pozdrawiam
Chciałem zapytać przy jakich ujemnych temperaturach można robić bezpiecznie zdjęcia Canonem sx20.Czy już ktoś testował ten aparat w takich temperaturach?
Nasze klimatyczne ujemne temp nie zrobią problemu,nalezy tylko stosowac sie do jednej zasady ,jak juz poczuje mrozu musi caly czas byc na mrozie,dopiero po zakonczeniu zdjec do plecaka i w domu sam na spokojnie dochodzi do temp pokojowej.
Niedopuszczalnym jest robienie zdjec w mrozie i zaraz np z cieplego wnetrza samochodu.
Zaparuja szkla,zaparuje elektronika ,przeklamania pradowe wowczas mozna uszkodzic aparat