superdzięki
![]()
czy może ktoś ma polską instrukcję do canona sx20, prosiłabym przesłać
a co tracenia ostrości to u mnie traci ją przy dłuższych filmikach ale jeśli są to dzieci albo zwierzęta bardzo ruszające się.
Kwestię tracenia ostrości przy kręceniu filmów Canonem SX20 poruszyłem również na forum http://www.photographyboard.net. Mimo kilkudziesięciu wejśc nie ma żadnej odpowiedzi ani porady. Tutaj również. Czy naprawdę nikt nie ma żadnego pomysłu ? Wiem, że można kręcic na MF ale to nie jest wyjście...
śledzę wasze problemy w poruszonej kwestii, lecz są mi one obce.
kilka filmów kręciłem [głównie krótkie - najdłuższy miał prawie 1 GB] i na żadnym nie miałem opisanych problemów. osobiście nie wiem jak wam pomóc i co doradzić.
załóżcie osobny wątek, gdzie wszystkie zainteresowane osoby, wypiszą wszystkie ustawienia i każdy będzie mógł porównać własne.
może być? 8)
Testowałem kręcenie filmów w plenerze na Canonie SX20 i tutaj jest wszystko ok. Nie ma problemów z gubieniem ostrości... Wygląda na to, że kluczową kwestią są jednak warunki oświetleniowe, a nie same ustawienia aparatu.
Witam.
Ja chciałam zapytać jak ten nowy soft się wgrywa do aparatu ? może ktoś pomoże ?
i co w ogóle daje ten nowy soft ? ma juz go ktos używa ?
z góry dzięki :-D
SX 20 + raynox 250 DCR
“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
Witam was serdecznie.
Canon PS SX20 is, która ikona informuje o aktualnym stanie baterii?
Nie mogę się doszukać
Pozdrawiam.