Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Części do Canona

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dostępne są nowe spusty migawki do 10D, 20D, 30D, 40D.

arcimek
    Guest

Domyślnie

Witam!
    W mojej lustrzance EOS300D mam do wymiany spust i 'szybkę' nad wyświetlaczem (pękło jej się ).
    Ze spustem poradziłem sobie rok temu odwracając gumkę wewnątrz przycisku, ale znów nie łapie lekkiego wciśnięcia - działa tylko spust ostateczny...
    Czy jest możliwość gdzieś zakupić te elementy ? Nie chcę wysyłać aparatu do serwisu bo często-gęsto go używam.

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arcimek Zobacz posta
    Witam!
    W mojej lustrzance EOS300D mam do wymiany spust i 'szybkę' nad wyświetlaczem (pękło jej się ).
    Ze spustem poradziłem sobie rok temu odwracając gumkę wewnątrz przycisku, ale znów nie łapie lekkiego wciśnięcia - działa tylko spust ostateczny...
    Czy jest możliwość gdzieś zakupić te elementy ? Nie chcę wysyłać aparatu do serwisu bo często-gęsto go używam.

Pozdrawiam!
    szybki raczej nie kupisz nigdzie, ale co do spustu to spróbuj w jakimś sklepie elektronicznym kupić tzw. zestaw naprawczy do pilotów - to zestaw gumek przewodzących w różnych średnicach takich pod przyciski - może coś dopasujesz.. kosztuje grosze a może być pomocne.. jak nie to tylko żytnia..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obie rzeczy mogę oczywiście mieć, ale dopiero za 3-4 tygodnie. Spusty się właśnie skończyły, zaś "szybek" nie brałem jeszcze.

Domyślnie

Witam,
    W mojej lampce 430EX połamała się stopka, jest możliwość gdzieś dokupienia takiej stopki? na żytniej wołają ok. 100zł.

pozdrawiam
    Canon 50D +BG-E2 + 18-55, 28-135, 75-300, 50/1.8, 85/1.8, 430EX

Blog

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Stopki do lamp będę miał za około miesiąc.

arcimek
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Spust naprawiony... mam nadzieję że podziała kolejny rok
    Niestety w środku spustu gumka o której pisałem nie jest przewodząca - jak to gumka... ma jedyne zadanie - nie dopuszczać śmieci i wilgoci do środka.
    Spust ma w środku wyprofilowaną blaszkę która realizuje dwie funkcje w zależności od nacisku (ostrzenie, strzał). Miała ona trochę nalotu, który skwapliwie wyczyściłem.

Domyślnie

Naprawiacz
    Podaj jakieś przykładowe ceny części w jakie można się u Ciebie zaopatrzyć na pewno więcej osób będzie zainteresowanych jak będziesz miał dobrą cenę, i wtedy dowiesz się czego ludzie potrzebują najczęściej.
    np:
    1) jaka jest cena migawki do 10D,20D,40D, 5D ?
    2) Ile kosztuje spust do tych modeli?
    4) palnik do 430 ex II , 580 ex II
    5) oryginalna plastikowa szybka na LCD główny i pomocniczy.
    Ile pobrał byś za wymianę tych części itd.

pozdrawiam

Nanga_Parbat
    Guest

Domyślnie

Witam! Mam uszkodzoną na 90% migawkę w Canonie 40d wyświetla err99 Jak wyglądało by to cenowo koszt migawki i naprawy?
    Pozdrawiam!

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nanga_Parbat Zobacz posta
    Witam! Mam uszkodzoną na 90% migawkę w Canonie 40d wyświetla err99 Jak wyglądało by to cenowo koszt migawki i naprawy?
    Pozdrawiam!
    Na forum czytalem, ze canon wymienia bezplatnie migawke jezeli ilosc klapniec nie przekroczyla 100k...
    CANON EOS 40D z dodatkami

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów