Już wiem jak zrobić i zabieram się za zrobienie tego jak w serwisie robią. No niestety koszt ok 100 zł ale zawsze to jest plus że samemu i nie trzeba wysyłać kurierem i czekać w nieskończoność aż łaskawie serwis stwierdzi, że z winy użytkownika z powodu zbyt mocno przykręconego gripa lub uderzenia całościa i zaklinowania śruby mocującej. W serwisie koszt 200 zł + kurier + czekanie ok 3 tygodnie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A dodam jeszcze że biorąc pod uwagę cene gripa bg-e2n na pozionie ok 650-670zł a to tylko kawałek gównianego plastiku z napisikiem canon i mechanizm dokręcania zbudowany z plastikowego kółka i mosiężnej zębatki to szlak mnie trafia, że za takie gówno tyle zapłaciłem i że DZIADY nie chcą tego wymieniać na gwarancji skoro konstrukcyjnie jest to poprostu spaprane a kółeczko w tej cenie powinno byc chociaż ze stopu jakiegoś twardego w miare wytrzymałego metalu lekkiego lub jak w starych konstrukcjach poprostu z nierdzewki a nie z gównianego plastiku. Dowiedziałem się że kilku moich znajomych ma taki sam problem po pół roku nie odkrecania gripa śruba samoistnie się klinuje i nie da się odkrecić a przy próbie na siłe obrywa się zębatka w okół kółka i pośrednia mosiężna, jest to ewidentny błąd konstrukcyjny ponieważ nie powinno byc żadnych zębatek pośrednich tylko bezpośredni jeden element kółeczko ze śrubą bezpośrednio przykręcane do gripa i po rozłożeniu tego wiem że było by to do zrobienia tylko trzeba by przesunąć 15 mm suwak do otwierania klapki. To tyle a kółeczka sobie przełoże ze starego gripa innego typu. W tym przypadku FIRMA CANON MA U MNIE MINUS JAK PAS STARTOWY JAK I U WIELU MOICH ZNAJOMYCH DZIEKUJEMY CI CANONIE ZA PLASTIKU KUPE i dosłownie. Jak to w serwisie we wtorek powiedziałem.