Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon 300mm f4 + pierścienie + Canon Ext 1.4II

Miasto
    Jaworzno

Domyślnie Canon 300mm f4 + pierścienie + Canon Ext 1.4II

Witam wszystkich ponownie.
    Ostatni raz logowałem się jakieś 3 lata temu :/

Wczoraj kurier dotarł do mnie z extenderem canona 1.4 v2 I wszystko pięknie, jestem bardzo zadowolony, z jakości jaką oferuje.

No, ale człowiek ciekawski jest i zapragnąłem zobaczyć, jakie efekty dostanę podpinając do zestawu pierścienie pośrednie. Mam akurat takie najpodlejsze bez przenoszenia automatyki.

Wsadziłem pierścienie między 300stke a extendera i całość podpiąłem do 5D.
    Powiększenie, jakie uzyskałem było bardzo przyjemne no tylko jeszcze ciemniej się zrobiło, ale byłem na to przygotowany.

Natomiast problem pojawił się jak nacisnąłem spust migawki, otóż aparat nie mógł zrobić żadnego zdjęcia, słyszałem jakby lustro się podnosiło natomiast na wyświetlaczu dostawałem komunikat Error i zdjęcia oczywiście nie było.
    Trochę się wystraszyłem, że tym kombinowanie coś zepsuję jeszcze, ale na szczęście nic poza tym się nie stało po rozmontowaniu zestawu i podłączeniu bez pierścieni, wszystko pięknie działa.

Jednak nurtuje mnie, czemu tak się stało?? Macie może jakieś pomysły??

Domyślnie

Może podłącz najpierw pierścienie pośrednie, potem extender a potem obiektyw...
    Głowa, puszka, słoiki... Oraz trochę innych istotnych lub mniej elementów fotograficznej kuchni.

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sainty Zobacz posta
    Może podłącz najpierw pierścienie pośrednie, potem extender a potem obiektyw...
    No, a same pierścienie z body i obiektywem działają ???

Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAM Zobacz posta
    No, a same pierścienie z body i obiektywem działają ???
    Oczywiście działają.

Uprawnienia umieszczania postów