Strona 20 z 31 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 301

Wątek: [minitest] TAMRON 17-50 2.8 VC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kefirm Zobacz posta
    Mi to szkło jakoś nie podeszło. Od użyteczny od f/3,5, powyżej f/11 też nie ma co korzystać. Nie wiem co jest nie tak, bo wszyscy go chwalą, a ja nie wiem czy bym się na niego zdecydował ponownie.
    Być może inni mają lepszy egzemplarz od twojego...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://www.euro.com.pl/obiektywy2/op...tml#content_3c

1699zł za wersje z VC, warto brac?
    Canon 50D / 17-55 2.8 / 50 1.8

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Stówkę drożej masz u Cichego, a na razie nie widziałem złych opinii o jego sprzęcie... Może źle szukałem
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tamrony 17-50 ze stabilizacją i bez dla mnie były niezłe bo nie znalem jeszcze wtedy 17-55 /2,8 canona , dlatego teraz tamrona nie polecam.Ta słodka cisza USM-bezcenne Lepiej dołożyć i kupić coś porządnego od razu.
    Tak jak ktoś zdecyduję sie na Tamrona polecam Cichego
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Stówkę drożej masz u Cichego, a na razie nie widziałem złych opinii o jego sprzęcie... Może źle szukałem
    Cena na CB jest niższa niż na allegro
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

mam wersje 17-50 z drugiej reki, ale byla kupowana u cichego. od 2.8 ostra, polecam

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Cena na CB jest niższa niż na allegro
    To zgłaszać się do samego Cichego, czy sprzedający ma odpowiedni dział? Bo coś czuję, że będzie prezent dla siostrzenicy

Domyślnie

Tamron już zaczął serwisować swoje szkiełka z problem AF. Ktoś coś wie jak to wygląda w Polsce? http://www.canonrumors.com/2010/12/t...enon-update-2/
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

Uff, kupiłem Dopadłem promocję na OleOle.pl i dostałem go za 1450 z wysyłką (chyba jeszcze jest w tej cenie). Miałem brać zwykłego bez VC u Cichego ale dosłownie przez przypadek, znalazłem tu na forum jakąś wzmiankę że kiedyś ten sklep już miał taką promocję i postanowiłem sprawdzić. No i trafiłem

Co do szkła, zaryzykowałem i kupiłem bez sprawdzenia. Za taką cenę to pomyślałem że jak coś to odeślę w ciągu 10 dni lub wyślę w ostateczności do Tamrona. Wiem, wariactwo Obiektyw jednak działa super. Przy f/2.8 17mm bardzo dobra jakość. Od f/4 17mm można się golić Nie testowałem go na kartkach a po swojemu czyli np. na 50mm, f/2.8 i zdjęcie z bliska np. kropli do oczu. Trafia idealnie, krople ostre AF trafia, nie gubi się. Stabilizacja zaskoczyła mnie niesamowicie pozytywnie. Naprawdę działa! Z ręki można z włączonym VC sporo wyciągnąć.

Co do dźwięku. Nie jest głośny! Co prawda dźwięk stabilizacji przypomina trochę... maszynę do podróży w czasie... ale sam AF bardzo ok. Trochę kiczowate wykonanie. Na pierwszy rzut oka super, średnica filtra 72, masywny, robi wrażenie takiego pro-szkła. Jednak po oględzinach to wrażenie raczej mija. Dość plastikowy, martwię się też o przeróżne paprochy. Nie sprawia wrażenia super szczelnego szkła.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony. W weekend pokatuję go na poważnie w różnych warunkach oświetleniowych. Patrząc na cena/jakość, na chwilę obecną jestem naprawdę zadowolony (a po weekendzie mam nadzieję że będę piał z zachwytu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fhumargo Zobacz posta
    Tamrony 17-50 ze stabilizacją i bez dla mnie były niezłe bo nie znalem jeszcze wtedy 17-55 /2,8 canona , dlatego teraz tamrona nie polecam.Ta słodka cisza USM-bezcenne Lepiej dołożyć i kupić coś porządnego od razu.
    Potwierdzam... podczas przerw między utworami na koncercie kameralnym co niektórzy muzycy oglądali się w poszukiwaniu wiertarki
    Przy 17-55 nikt nie wie kiedy ostrzy :-D

Strona 20 z 31 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów