Strona 13 z 31 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 301

Wątek: [minitest] TAMRON 17-50 2.8 VC

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    I komu tu wierzyć???:
    To pismo, ma reklamy?....
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To pismo, ma reklamy?....
    Miesięcznik, ładnie wydawany,no pewnie że ma reklamy. A co to ma do rzeczy?
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Miesięcznik, ładnie wydawany,no pewnie że ma reklamy. A co to ma do rzeczy?
    Chodzi o to, czy nie ma w nim reklam np Tamrona

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Chodzi o to, czy nie ma w nim reklam np Tamrona
    Przekartkowałem, w tym numerze nie ma reklam tamrona, ale dawniej bywały. Tylko dalej nie wiem, co to ma do rzeczy, bo test dotyczy dwóch tamronów, starego i nowego.:-?
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

No, pewnie budujemy teorie spiskowe:wink:
    Na żółtym forum śmieją się właśnie z testów porównawczych 7d z d300s, który również znajduje się w tym numerze. I to pomimo tego, że ich d300s okazał się ponoć troszku lepsiejszy:wink:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem warto. Wychodzi z tego, że wersja ze stabilizacją jest jednak poprawiona, także pod względem ostrości, tzn.w centrum wychodzi podobnie, natomiast na brzegach wyszło im znacznie lepiej z VC. Co ciekawe, gdzieś w necie czytałem podobne porównanie, z którego wynikało coś zupełnie odwrotnego... I komu tu wierzyć???:
    Pf, też mi. Czytałem z grubsza, równie dobrze mogło im wyjść zupełnie odwrotnie, gdyby wzięli inną parę szkieł. Zresztą, taki tam test. Za dużo tekstu, za mało oglądania :]
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cichy no ale jak Ty oceniasz roznice miedzy tymi szklami?? Masz porownanie, uwazasz ze warto dolozyc do wersji ze stabilizja czy nie?? Jestem zainteresowany tego typu szklem pod Canona.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cra89 Zobacz posta
    Cichy no ale jak Ty oceniasz roznice miedzy tymi szklami?? Masz porownanie, uwazasz ze warto dolozyc do wersji ze stabilizja czy nie?? Jestem zainteresowany tego typu szklem pod Canona.
    Czytaj #1
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Pf, też mi. Czytałem z grubsza, równie dobrze mogło im wyjść zupełnie odwrotnie, gdyby wzięli inną parę szkieł. Zresztą, taki tam test. Za dużo tekstu, za mało oglądania :]
    Przepraszam, zatem rozrzut jakościowy egzemplarzy jest tak duży czy to wg. Ciebie kwesia zgrania autofokusa obiektywu i aparatu? Zastanawiam się nad dokupieniem takiegoż VC, a mam już starego 17-50, nie mam tylko czasu i okazji na testy sklepowe. Mój stary został kupiony przez net i nie mam do niego najmniejszych zastrzeżeń. Czy miałem szczęście?

maniak
    Guest

Domyślnie

Ja powiem tak odnoście testu 7D i D300s.. Canonowi nawet Zeiss nie pomógł jeśli o obrazowanie chodzi, a nikon może sobie pomarzyć o takich filmach jakie kręci Canon. Ale prawda jest taka że tych aparatów nie da się obiektywnie porównać. Jeden i drugi jest świetny. Pytanie co kto potrzebuje. Ale żeby nie było już OT bo nie jest to watek porównawczy puszek.

Podpinałem dzisiaj tamrona bez VC do nikosia i ostrzył na raty, drugi już nie. Wiec tak naprawdę trzeba trafić dobrą sztukę. Same zdjęcia baaardzo fajne. Tu się nie można czepić. Obiektyw na papierze jest super, w tym co wypluwa też ale trzeba zwyczajnie wziąść do ręki, pomacać i odpowiedzieć sobie na pytanie czy jest to obiektyw dla mnie. Jak ktoś ceni sobie super szybki AF może się przeliczyć. Ten obiektyw stoi na poziomie większości szkieł tamrona, czyli średnio. Do sportu raczej sie nia nada ale do reszty jak najbardziej daje radę.

Strona 13 z 31 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów