Ostatnio edytowane przez MatusP ; 24-09-2009 o 18:52
aha...
Aparat mial czas np. kilka sekund, a lampa zamrozila?![]()
Dobra nie draze juz tematu.![]()
Mniejsza o to. :-D
Wracajac do tematu - Ciekawi mnie praca 17-50 VC z FF - stara wersja bezwzgledu na ogniskowa miala duza winiete na FF. Pewnie z nowa bedzie podobnie, chociaz chcialbym zobaczyc czy winietka nie zniknie przy zmianie ogniskowej.
Ostatnio edytowane przez siudym ; 24-09-2009 o 19:18
Ale... czy jesteś pewien że na zdjęciach z tańca postacie koniecznie muszą wyjść nieporuszone?
Jeśli to taniec, taki imprezowy czyli weselny, to jak najbardziej powinno się jego dynamikę ukazać nieco dłuższym czasem naświetlania plus nie za mocny dobłysk lampą. Warunkiem odpowiedniego efektu jest by tło, podłoga, krzesła, ozdoby, itp - były nieporuszone (i tu się stabilizacja w szkle jak najbardziej przydaje), ludzie niech się ruszają skoro tańczą!
W sumie doblysk lampy bez ustawiania stalej synchronizacji sporo daje, czas blysniecia zostanie zarejestrowany nawet w 1/10 jako ostre, a reszta czasu migawki z lekka podkresli ruch (rozmycie). No tak to ok![]()
witam wszystkich,
przymierzam się do zamiany kitowego nikkora 18-55 vr.
Ciekawi mnie jedna kwestia-czy szybkość AF tamrona jest zbliżona/lepsza niż w nikkorze?
To głównie pytanie do Cichego-podejrzewam, że koledzy kanonierzy nie mieli styczności.
pozdrawiam,
mat
Wiele osób pyta, czy to szkło nada się do kościoła.
Odpowiadałem - że teoretycznie tak, ponieważ w kościele z reguły dynamiki nie ma, a sprawny VC zrekompensuje nam brak światła.
Oto z ciekawości na sobotnim ślubie zrobiłem 2 zdjęcia.
Czasy 1/10 i 1/13 sek, Nikon D80, f=2.8 i f=4, ISO 800
O obiektywach wiem prawie wszystko
Czy ktoś ma zdjęcia pod światło?
Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)
[SIGPIC][/SIGPIC]
Zaraz minie miesiąc od pierwszego postu w tym temacie. Czy wiadomo już coś o dostępności szkiełka pod Canona?
Siem de i kilka obiektyvoof
Gdyby było wiadomo, to by było...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Czasami nie pojmuję czy ty jesteś dla klientów czy klienci dla ciebie...
BTW: 17-50VC w Canonie już za ~tydzień w Adoramie.
I od razu przestroga: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33320994
the silence is deafening