Strona 25 z 31 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 301

Wątek: [minitest] TAMRON 17-50 2.8 VC

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

To jak to jest w porównaniu ze starszą wersją bez VC, lepiej, tak samo czy gorzej optycznie ? Jak z aberracją na szerokom końcu ?
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Na to pytanie odpowiedzi nie udzielą - nigdy nie miałem bez stabilizacji - może pomoze ktoś kto miał lub ma obydwa, może kolega Cichy ?

Dopiero zaczyna Awatar Wulkano

Domyślnie

Co do opinii o Tamronie 17-50mm f2.8 VC oraz starszej wersji bez VC = POLECAM wersje ze stabilizacją, nie jest duzo drozsza a jakosc fotek przy 2.8 jest lepsza (wg mnie). Moze nie porażająco, ale jednak jest!

Oczywiście z doświadczenia moge powiedziec, ze jednak bezkonkurencyjnym szkłem z tym światłem do cropa jest Canon 17-55 f2.8 IS USM. (niestety waga i gabaryty o wiele wieksze niz w Tamronie VC)

Co prawda Tamrona i tego starszego i nowszego z VC podpinalem do Eosa 50D
    natomiast Canona 17-55 przez krotki okres mialem w użytku z Eosem 7D.
    Moze dlatego Canon wydal mi sie lepszy (mam na mysli fotki przy 2.8 - zdecydowanie lepsze niz z Tamrona w 50D). Wiecej MPix, lepsze wysokie ISO itd.

Tak czy siak za Tamronem ze stabilizacją przemawia również o wiele ciszej chodzacy silniczek AF. W tej starszej wersji bylo tylko bzzzz bzzz bzzzzz.....

Polecam Tamrona VC, o ile nie masz kaski na Canona .

P.S.
    Acha, tylko jezeli masz mozliwosc, to sprawdz przy kupnie czy jest wszystko ok z AF. Mi wyskakiwalo dzien po kupnie ERROR w komunikacji z body 50D.
    Wiec wymienilem za ok tydzień na nowa sztuke, bo problem caly czas sie powtarzał :/.
    Ostatnio edytowane przez Wulkano ; 28-12-2011 o 15:15

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andymis Zobacz posta
    Na to pytanie odpowiedzi nie udzielą - nigdy nie miałem bez stabilizacji - może pomoze ktoś kto miał lub ma obydwa, może kolega Cichy ?
    tez byłem posiadaczem obydwu egzemplarzy i powiem ,że pierwszy był stosowany z 400D. No i trzeba powiedzieć ,że owszem daje radę ,aczkolwiek nie jest to samo co wersja VC tego Tamrona. Dlatego też z czystym sercem bierz wersję VC.

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

Trochę odświeżę...
    Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :-(
    Czy ktoś z Szanownych Kolegów mógłbym mi wskazać gdzie znalazłbym jakieś sample z tego szkła podpiętego do APS-H? Interesuje mnie oczywiście winietowanie ;-)
    Tak, tak... wiem, że się nie nadaje do APS-H ale chciałbym jednak zerknąć ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wtrącę swoje 3 grosze. Używam tamiego vc od 2 miesięcy jestem zadowolony z jakości zdjęć świetnie sprawuję się zwłaszcza na zewnątrz. ale żeby przy pełnej dziurze jakość była naprawdę super to trzeba jeszcze wyostrzyć w PS.Przy 4.0 jakość jest po prostu wyśmienita. polecam dobry start
    CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wieleń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Każdy robi jak lubi, ja 95 % zdjęć z tańca robię na czasach 1/10 - 1/30, z kościoła z reguły 1/10 do 1/100, no chyba, że jest jasny.
    Odległy wątek ale zastanawia mnie jak i przedmówców.. 1/10 i fotki z ręki i takie dobre? nieporuszone?
    Canon 500D + 18-55 IS + 55-250 IS

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malutka00 Zobacz posta
    Odległy wątek ale zastanawia mnie jak i przedmówców.. 1/10 i fotki z ręki i takie dobre? nieporuszone?
    Z lampą zapewne.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wieleń

Domyślnie

No ale czy z lampą czy bez to nadal 1/10s prawda także jakoś mi cieżko sobie wyobrazić żeby się nikt nie poruszył, już nie mówiąc że ja na pewno nie mam takiej ręki stabilnej. chyba że statyw?
    Canon 500D + 18-55 IS + 55-250 IS

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

flash "zamraża" ruch

Strona 25 z 31 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów