Strona 16 z 31 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 301

Wątek: [minitest] TAMRON 17-50 2.8 VC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rozmowa nie na ten temat. No ale cóż. Brak śladów używania oczywiście jest warunkiem. Ale nie jedynym.

Można używać sprzętu miesiącami i nie będzie on nosił śladów używania.

Przykład:

Klient mi napisał, że używał obiektywu tydzień i chce zwrócić bo mu się nie podoba. Oczywiście w takiej sytuacji mogę sprzętu nie przyjąć, mimo, że sprzęt nie nosi śladów używania.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo w ciagu 10 dni mozna zwrocic towar w stanie nie wskazujacym na uzywanie bez podawania zadnego powodu tyczy sie to tylko zakupow przez internet od firmy, nie dotyczy zakupu od osoby fizycznej. Jeśli sklep internetowy nie informuje klienta o tym prawie to okres ten wydłuża się do 3 miesięcy. (wyciagniete z ustawy)

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Klient mi napisał, że używał obiektywu tydzień i chce zwrócić bo mu się nie podoba. Oczywiście w takiej sytuacji mogę sprzętu nie przyjąć, mimo, że sprzęt nie nosi śladów używania.
    A z jakiego to powodu? Czy sprzęt został zakupiony przez internet?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A z jakiego to powodu? Czy sprzęt został zakupiony przez internet?
    Z jakiego powodu zwrócił, czy z jakiego powodu nie muszę przyjąć ?

Domyślnie

Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:
    - poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),
    - na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).
    Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:
    - dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,
    - dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.

Wiec czy sprzedawca chce czy nie musi przyjac zwrot towaru, jezeli nastapi to w okreslonym terminie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cra89 Zobacz posta
    Wiec czy sprzedawca chce czy nie musi przyjac zwrot towaru, jezeli nastapi to w okreslonym terminie.
    Bzdura. A pod drugie - proszę wydzielić temat do odrębnego wątku.

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Bzdura. A pod drugie - proszę wydzielić temat do odrębnego wątku.
    Łatwo powiedzieć "bzdura" ale mozesz to jakos bardziej uzasadnić?
    Canon 50d, obiektyw 85 1/8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bzdurą jest, że "sprzedawca chce czy nie musi przyjac zwrot towaru, jezeli nastapi to w okreslonym terminie" bez względu na inne okoliczności.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,

przymierzam się do zakupu tego szkła jednak dręczy mnie jedna wątpliwość. Brak jakiegokolwiek dobrego silnika nieznacznie rzutuje na celność obiektywu ale ciekaw jestem jak bardzo bzyczy podczas focusowania. Wiem tylko, że w porównaniu do wersji non-vc jest nieco cichszy.
    Dotychczas ze szkieł z którymi miałem styczność najbardziej wiertarkę przypominała 50 1.8 canona. Ciekaw jestem czy ktoś z was, kto ma oba szkła może napisać swoją opinię czy T 17-50 vc jest od niej głośniejszy.
    Bardzo przydatny również byłby krótki filmik z jego focusowaniem, np. na youtube.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem równocześnie oba szkła. Nie było to na tyle męczące, żeby zawracać sobie tym głowę. Nawet w teatrze.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 16 z 31 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów