Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 176

Wątek: Nowości Pentaxa.

mishieck
    Guest

Domyślnie

K-7 ma bardzo szybki i pewny AF. W podobnych warunkach (studio, oświetlenie tylko modelujące) testowałem Fuji S5 Pro, Canona 40D i K-7. Gdy F. i C. się już pogubił, Pentax dalej trafiał.
    A w porównaniu K-7 vs. 5D MkI to AF Canona jest w epoce kamienia łupanego.

Początki nałogu

Domyślnie

Spróbuj testów w ciemniejszych warunkach. Studio to nie jest wg mnie miejsce odpowiednie do testów AF.

Niestety AF Pentaxa wysiadał w przedbiegach...

Domyślnie

Porównywałem AF K7 z D700 w baaardzo ciemnej piwniczce lokalu - nie zauważyłem różnicy w szybkości czy dokładności ustawienia ostrości.
    Problemy z autofokusem dotyczyły modeli sprzed ery k7. Dlatego YaneC odnoś się do współczesności lub przestań tworzyć urban legends.
    Oczywiście piszę tutaj o AF-S. Przy AF-C Najkon niewątpliwie górował nad Pentaksem.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Początki nałogu

Domyślnie

Michu, siedzisz na forum Pentax-a a nie śledzisz chyba wszystkich wątków

Ja przebrnąłem przez wiele zanim postawiłem ten desperacki krok i NIE ŻAŁUJĘ ani sekundy i ani złotówki dołożonej (co tu dużo kryć) do zmiany systemu.
    Strzelam w tych samych pomieszczeniach i teraz to coś mogę powiedzieć o komforcie:-D

Jeśli coś jest tanie to raczej nie może być dobre...

No ale ja pamiętam jak ludzie jeździli Trabantami (bez urazy kogokolwiek) i bardzo je chwalili, potem trudno im było umotywować zmianę samochodu :rolleyes:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta

Ja przebrnąłem przez wiele zanim postawiłem ten desperacki krok i NIE ŻAŁUJĘ ani sekundy i ani złotówki dołożonej (co tu dużo kryć) do zmiany systemu.
    Strzelam w tych samych i teraz to coś mogę powiedzieć o komforcie:-D

No ale ja pamiętam jak ludzie jeździli Trabantami (bez urazy kogokolwiek) i bardzo je chwalili, potem trudno im było umotywować zmianę :rolleyes:
    Np. ten: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=28633
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Np. ten: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=28633

Strzelam w tych samych i teraz to coś mogę powiedzieć o komforcie:-D

No ale ja pamiętam jak ludzie jeździli Trabantami (bez urazy kogokolwiek) i bardzo je chwalili, potem trudno im było umotywować zmianę :rolley
    Ostatnio edytowane przez YaneC ; 20-06-2010 o 18:04 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

YaneC. Ale poza tym, że dwukrotnie wkleiłeś ten sam wątek, który w dodatku potwierdza to, co ja twierdzę, to o co kaman?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No niestety żeby takie porównania i wnioski z nich płynące miały sens to warunki muszą być bardzo zbliżone. Identyczny motyw, warunki etc. bardzo podobnie skonfigurowane puszki (na ile to możliwe) i co najważniejsze identyczne odpowiedniki szkieł (systemowe). Wtedy można wyciągać jakieś wnioski. Generalizujące opowieści, że coś tam miałem i coś sprawdziłem i w związku z tym twierdzę, że AF w xxxx jest do d... są zwyczajnym bajkopisarstwem forumowym i niczym więcej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Witam wszystkich, dołącze się do wątku jako użytkownik byłej żony ''Pentax":-D małżenstwo trwało dwa lata, powiem jedne co do obrazka nie mialem zastrzeżeń, szczególnie za dnia z jasnym stałkami,( to co za czym tęsknie)ale już w pomieszczeniach nie było tak kolorowo, nawet z Metzem nie byłem zadowolony, no i główny powód zmiany to af,af i jeszcze raz af pomimo to było bzzzzz, na całej długości, k-7 nie miałem ale z pewnością jest niebo a ziemia,ciekawe co przyniosą kx?bo symapatia do systemu pozostała
    50D+szkło

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie wiem jak ten post powyżej ma się do tematu nowości Pentaxa? Ale jeśli mod tego nie usunie/przesunie to odpowiem. K7 ma AF nieodbiegający od innych dslrów w swojej klasie a K-x ma AF wyraźnie lepszy od K10d, K20d i innych starszych, ale jednak wciąż troche gorszy od K7.

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów