Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 177

Wątek: [Reno] moje zdjęcia

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    tu są: http://www.fotothing.com/Reno/

Proszę o uwagi i rady. Wiem, że fotki są mocno niedoskonałe ale wciąż brak mi koncepcji jak zdążyć uchwycić chwilę, ustawić dobrze aparat, kadr, złapać ostrość tam gdzie trzeba ... ja nie nadążam. Chociaż jest nadzieja, że moje dziecko za parę lat przestanie ganiać jak mały pershing i zechce matce popozować ;o)
    Przestanie na 100% ganiać a nawet zacznie pozować "Punkt przegięcia" następuje w wieku około 10 lat (moja córka) - wczoraj usłyszałem - - tatoooooooo, znowu zdjęcie ? No tak ale w międzyczasie zrobiłem około 30 tu, czasem moje dziewczyny czują się jak permanentnie "inwigilowane" - mówią na mnie tatarazzi

Foty ok. Podoba mi się kadr, sam lubię krótkie GO i portret. Powodzenia

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

To mi zabiliście ćwieka z tym przeostrzeniem, Panowie. A cieszyłam się jak dziecko, że mam jedno ostre zdjęcie .

b'Art, to ja jestem mamarazzi .

Djmetroz, rzucę okiem na exif jak będę przy moim kompku i pomyślę o większej GO. Chociaż to prawe oko wydaje mi się nie tyle nieostre, co niedoświetlone.

Dzięki za uwagi. To, że dziecię jest szybkie jak błyskawica wcale mnie nie tłumaczy - jest tak, jak pisze Mroczek - trzeba opanować pewne odruchy, żeby automatycznie robić dobre zdjęcia, móc przestać myśleć o technice i skoncentrować się na treści.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Piekne zdjecie, a coreczka jak krolowa sniegu, bardzo mile spojrzenie... wieksze jest OK, male wykasuj sobie z dysku,

Domyślnie

Bardzo fajnie zdjęcie, dzieciak wygląda naturalnie a to duży plus.
    Ja tak samo jak poprzednicy: zdjęcie duże jest ok, z troszkę za małą GO. Małe ewidentnie jest przeostrzone.

I taka mała podpowiedź:
    Jak wyostrzasz zdjęcie, to uważaj na jaśniejsze obwódki na kontrastowych krawędziach, jeśli się pojawią to znak, że się przegina z wyostrzaniem.

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Jac, dzięki, zdjęć zrobiłam wtedy masę ale tylko to się ostało. To jest chwila zamyślenia, czasami mam 3 sekundy, żeby ją uchwycić, czasami 10. Dwulatki są żywe ale moje dziecko to tajfun ...

Jacam, spróbuję. To duże też wyostrzałam, wg wskazówek Kelby'ego i podglądałam na full size. Brakuje mi jeszcze wyczucia i wzrok mi się trochę popsuł. Męczy mnie teraz to na jakiej przesłonie robiłam tą fotkę ale nie chce mi się odpalać drugiego kompa. Na bank było robione sigmą.

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

Słodziutka ta Twoja mała. Jak znajdę chwilkę czasu (wróciłam do pracy :-( ), to wrzucę też parę portretów moich pociech. Podoba mi się też to na huśtawce. Ja kilka razy podchodziłam do tematu i najlepsze mi wyszło, gdy Julia akurat siedziała i sie nie huśtała :-) - ale to jeszcze kompakcikiem. Latem znowu spróbuję

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Fajnie Cię widzieć, Hallgerd! Zaglądam do Ciebie ale ostatnio nic nowego nie ma. Nie jestem tam zarejestrowana więc chyba nie mogę komentować.

Huśtawka to nieudolna próba panningu - zainspirowała mnie Twoja hulajnoga, nie wyszło mi tak fajnie ale też latem planuję powrót do tematu .

Napisz jak wrażenia z nowym sprzętem bo jestem ciekawa.

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Jak zwykle czekam na uwagi, aparat mam zepsuty więc będę miała trochę czasu na przemyślenie ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

hmm, klasyczne portrety od tylu :-(, niepodoba mi sie, nic nie widze cien na pierszym zdjeciu tez nie pomaga

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Jac, tak mi się wydawało, że te zdjęcia mogą się podobać tylko mi . Dzięki za uwagi. O którym cieniu pisałeś - tym na połowie kapelusza?

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów