Cytat Zamieszczone przez Reno
Gwaryl, dziękuję.
Ślimaki są cool - nieźle musiałeś się nagimnastykować, co? jaki obiektyw?
w exifie masz info - 18mm, czyli (patrzac na moja stopke) to kicior - czesto nim foce, tutaj 50mm byla by zdecydowanie nieprzydatna (w tego tymu rodzinnych fotach warto miec cos szerokiego, 17-40 za drogi dla mnie, a kicior - za ~200 zl - w sam raz! bardzo polecam). a gimnastyka? hehe, cwiczy sie
Ja robiłam USM na żabie ale tak delikatnie, boję się przesadzić bo kiedyś po kilku USM wyszła mi kaszanka
nie robi sie delikatnie, tylko tak, aby efekt byl widoczny i dobry gdzies na forum sa rady odnoscnie USM, wazne jest to, by do www ustawic radius <=0.3 (tutaj: amount~1.5, radius=0.1, treshold=0) i robic zawsze USM po zmniejszzeniu obrazka
Poprawki mi się podobają. Ten kolor to chwilowa słabość do robienia zdjęć na balansie bieli "w cieniu", już mi przeszło i wracam do AWB 8)
jak to - "kadr - nie wiem"? szczerze mówiąc mam więcej tej żaby w domu 8) więc przyjrzę się pozostałym. Jutro wolne więc jedziemy łapać kolejne żaby. Ja też bym za nic nie wzięła do ręki, brrr, za to Nadia zachowywała się jakby to był kot - głaskała, gadała do niej.
popieram rezygnacje z pochmurnego WB, a moja uwaga ,,kadr - nie wiem'' miala wlasnie sprowokowac poszukani/dofocenie wiecej fot z ta zabka