co zrobiłas w szopie z włosami na auto? Nienajlepiej to wyszło.
co zrobiłas w szopie z włosami na auto? Nienajlepiej to wyszło.
Reno - pamietaj jedno. Slonce to przyjaciel kobiet, ale wróg fotografii
Pelne slonce to juz masakra
Uwazaj na fotografowanie ludzi zwlaszcza w pelnym sloncu to jest ciezki temat..
Kuba, właściwie to nic. W oryginale niestety jak się przyjrzeć też są takie plamy, rzeczywiście, nie zwróciłam uwagi, że jeszcze bardziej wyszły przy konwersji do b&w. Spróbuję jeszcze raz je obrobić od początku bo mimo wszystko podoba mi się.
Piotrze, a które konkretnie zdjęcia miałeś na myśli?
Myślałam, że słońce o 6-7 rano nie jest jeszcze takie złe.
Lubię też słońce z okna, rozproszone lekko.
A zdjęcia bez wyraźnego światła, z bardzo rozproszonym światłęm wydają mi się trochę płaskie (np. 9).
Połączone. Prosimy o oszczędzanie wysiłku moderatorów poprzez naukę korzystania z opcji Multiquote - znaczki " w prawym dolnym rogu postów
Reno , zdjęcia są a szczególnie auto (kadr) bardzo fajne. Tylko właśnie ta obróbka, pospuła je. Oba są jakby za bardzo wygładzone czy odszumiane nie wiem, delikatniej z postprocessingiem i będzie OK
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Tu jest zdjęcie bez obróbki, tylko crop:
Co się stało z włosami? Zdjęcie robione w świetle dziennym, przy oknie. Nie zauważyłam tych plam, czy może chodzi o coś jeszcze? Wydaje się, że konwersja do b&w (za pomocą mieszania kanałów) trochę pogłębiła ten efekt ale chyba nie da się zrobić tak, żeby tego nie było widać? Szkoda bo rzadko mam okazję, żeby pobawić się w auto i jeszcze rzadziej udaje mi się uchwycić siebie tak, jak chcę.
Kami, co do zdjęcia Nadii, nie zgodzę się. Podoba mi się to miękkie światło z północnego okna i cała miękkość zdjęcia.
robiłaś w jpg? To wygląda nieco jak problemy z kompresją.
Ewentualnie czym konwertowałaś do jpg?
Kuba, robiłam w jpg. Czy te plamy mogą być efektem odblasku od lśniących włosów?