Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 177

Wątek: [Reno] moje zdjęcia

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Red face [Reno] moje zdjęcia

tu są: http://www.fotothing.com/Reno/

Proszę o uwagi i rady. Wiem, że fotki są mocno niedoskonałe ale wciąż brak mi koncepcji jak zdążyć uchwycić chwilę, ustawić dobrze aparat, kadr, złapać ostrość tam gdzie trzeba ... ja nie nadążam. Chociaż jest nadzieja, że moje dziecko za parę lat przestanie ganiać jak mały pershing i zechce matce popozować ;o)

Domyślnie

Reno te zdjęcia nie są doskonałe technicznie, nie są świetnie kadrowane, nie mają super światła i głębokiego przesłania. Ale z tych zdjęć naprawdę bije Twoja radość z dzieciaczka i Twoja miłość do Niego. Brawo!

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

No właśnie. Ja nie mam specjalnych aspiracji, chcę tylko być porządnym fotografem rodzinnym i wolałabym żeby były doskonałe technicznie, świetnie kadrowane i miały dobre światło ...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Kiedys, zeby zrobic takie zdjecia (kolory, nasycenie itp.), trzeba bylo zatrudnic profesjonaliste. Teraz dzieki technice ogolniedostepnej, stac zwyklego szarego czlowieka na to, aby kupic sobie kompakta cyfrowego i cykac fajne fotki.
    Pamietam, jak uzywalem Canona 50E (analog)... nie bylem zachwycony z rezultatow i troszke mnie to zrazilo. Ale po jakims czasie dostalem w swoje raczki Olympusa C-5050. Szok!!! Zdjecia ostre, kolory nasycone, efekt od razu widoczny. Troszke zabawy w Photoshopie i zdjecia na wystawe marsz
    Nie bede sie wypowiadal na temat Twoich zdjec, bo... nie mi je oceniac. Ja sam caly czas sie ucze kadrowania, doboru przeslony, pomiaru swiatla, czulosci itp.
    Nie rezygnuj, czytaj, rozmawiaj z ludzmi, analizuj swoje zdjecia, wymieniaj spostrzezenia. To jest moja rada.

Pozdrawiam
    pikczer

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Sa ludzie, ktorzy cykaja poprawne techicznie fotki i sa tacy co maja tego swiadomosc
    Ci pierwsi, to ludzie, ktorzy nie zastanawiaja sie nad swoja poprawnoscia, robia to automatycznie. Grupa druga, przeczytala duzo teorii (a, ze ciezar na zdjeciu powinien sie rozkladac od lewej gory do prawego dolu a nie inaczej itp.).
    To jest tak jak z prowadzeniem samochodu. Na poczatku Cie meczy, a potem wypoczywasz siedzac w fotelu i sluchajac muzyczki sunac po autostradzie.
    Ty, (jak sam piszesz) jestes na etapie czytania i zdobywania podstawowych informacji. I to jest swietne, bo nie musisz sie na razie przejmowac nieudanymi zdjeciami

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Ty, (jak sam piszesz)
    vs

Cytat Zamieszczone przez Reno
    wolałabym

I znowu za szybko piszecie PANOWIE!
    Zwracajcie uwage na koncowki rodzajowe - czy przypadkiem nie piszecie do kobiety . Po co sie spieszyc? Gdy mozna najpierw dokladnie przeczytac co i w jakim rodzaju pisze osoba ktorej odpowiadacie?

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Reno te zdjęcia nie są doskonałe technicznie, nie są świetnie kadrowane, nie mają super światła i głębokiego przesłania. Ale z tych zdjęć naprawdę bije Twoja radość z dzieciaczka i Twoja miłość do Niego. Brawo!
    zgadzam sie z przedmowca.
    dorzuce tylko,ze 1) jesli maja to byc zdjecia rodzinne to za duzy nacisk jest na otoczenie, tak jakbys chciala pokazac i architekture i dziecko, a to zawsze konczy sie nieciekawie - albo rybki, albo ..... wiesz, ze kadrowanie to sposob wyrzucenia z kadru zbytecznych rzeczy, to rezygnacja z czegos na rzecz czegos innego - wiec zdecyduj sie co chcesz pokazac: dziecko, emocje, czy plener 2) widze, ze masz lampe - czemu nie blyskasz? jesli dobrze widzialem, to wszystkie prezentowane fotki sa bez flasha - dlaczego wiec cierpisz na brak swiatla?
    powodzenia w dalszym foceniu!
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    czy przypadkiem nie piszecie do kobiety
    wiesz, że nawet tego nie zauważyłam?
    Dzięki za czujność- rzeczywiście, przypadkiem jestem kobietą ;o)

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    zgadzam sie z przedmowca.
    dorzuce tylko,ze 1) jesli maja to byc zdjecia rodzinne to za duzy nacisk jest na otoczenie, tak jakbys chciala pokazac i architekture i dziecko, a to zawsze konczy sie nieciekawie - albo rybki, albo ..... wiesz, ze kadrowanie to sposob wyrzucenia z kadru zbytecznych rzeczy, to rezygnacja z czegos na rzecz czegos innego - wiec zdecyduj sie co chcesz pokazac: dziecko, emocje, czy plener 2) widze, ze masz lampe - czemu nie blyskasz? jesli dobrze widzialem, to wszystkie prezentowane fotki sa bez flasha - dlaczego wiec cierpisz na brak swiatla?
    powodzenia w dalszym foceniu!
    Dziękuję za uwagi, postaram się skorzystać.
    I tak robię sensację na placu zabaw więc przyczepię tą lampę, a co tam ;o)

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    Dziękuję za uwagi, postaram się skorzystać.
    I tak robię sensację na placu zabaw więc przyczepię tą lampę, a co tam ;o)
    dziwne - w ,,mojej'' piaskownicy jest nascie tatusiow/mamus z cyfrowymi kompakcikami, kamerami - i zamiast bawic sie z dzieckiem, pozwolic mu sie wychasac - kaza mu spelniac swoj ,,scenariusz foto'' - idz tam, usiadz na tej zabawce, usmiechnij sie, zjedz po slizgawce...ech. dziwne. nikt by nie zwrocil uwagi na jedna osobe z lustrem i zaczepiona lampa powodzenia!
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów