Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 177

Wątek: [Reno] moje zdjęcia

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Podobają mi się Twoje zdjecia dzieciaczków . Sam mam takich zdjęć sporo i zastanawiam się czy ich nie wrzucić do swojej galerii. (?)
    Pozdrawiam
    smialo wrzucaj - z checia i ja podpatrze Twoje pomysly - bo, powiedzmy sobie szczerze, domowy ze mnie fotograf nastawiony glownie na rodzinne (albumowe) fotki. czekam
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Proszę o opinie o tym zdjęciu (wyważone bo to auto ):
    Czy przyciąć je bardziej z prawej?
    Czy da się usunąć te cienie z twarzy?
    Te cienie to żaluzje, których nie da się podnieść - spróbuję z lapmą, czy to pomoże?
    Czy GO powinna być większa?
    Ostrość nie jest idealnie tam gdzie chciałam - jak rozwiązać ten problem przy auto?
    Inne uwagi i rady?

Tylko delikatnie, Panowie .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    Czy przyciąć je bardziej z prawej?
    Wg mnie tak. Wg Ciebie - jak wolisz 8) . Portrety nie musza byc konicznie niecentralne

Czy da się usunąć te cienie z twarzy?
    Zalezy co chcesz osiagnac. Jesli perfekcyjne technicznie (tzw "legitymacyjne") to tak - kilkoma zrodlami swiatla. Jesli zdjecie ma zawierac element "niepokojacy" to podkreslic to mozna wlasnie cieniami... choc jesli taki byl zamiar to wg mnie nieudany ale poprzez zmiany pozy czy katu robienia zdjecia mozesz popracowac nad ciekawym rozlozeniem cieni.

Te cienie to żaluzje, których nie da się podnieść - spróbuję z lapmą, czy to pomoże?
    Z softboxem i nieco z gory/boku (nie bezposrednio z aparatu, czyli zdalne wyzwalanie albo off-shoe cord) - pomoglaby i to bardzo.

Czy GO powinna być większa?
    Wg mnie tak, choc rowniez zalezy od pomyslu. Wydaje mi sie ze jednak tylko jedno oko jest wystarczajaco ostre.

Ostrość nie jest idealnie tam gdzie chciałam - jak rozwiązać ten problem przy auto?
    Jesli jestes pewna ze body/obiektyw nie ma problemow FF/BF to:
    - zwiekszyc GO
    - probowac do skutku

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

imo - zbyt wysoko miałaś aparat. Zwróć uwage na oczy - patrzą zbyt wysoko.

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Vitez, dzięki, wezmę pod uwagę Twoje uwagi przy sesji poprawkowej.
    Co do cieni - chodzi mi o to czy da się to usunąć za pomocą PSa. Ja mam tylko PS Elements więc pewnie moją wersją nie. Chyba wyrzucę po prostu te stare żaluzje z okien, wkurza mnie ta "kratka" na fotkach.

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    imo - zbyt wysoko miałaś aparat. Zwróć uwage na oczy - patrzą zbyt wysoko.
    Aaaa ... racja. Albo za mało podniosłam głowę do góry .

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Własnie tak . Główka to góry. Z tej perspektywy (góra) wszystko wydaje sie bardziej wydłużone. Podniesiesz ciut głowe i bedzie miodzio IMO.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Faktycznie zdjęcie nieco za bardzo z góry. Może gdyby oczy były zwrócone na wprost a nie w kierunku aparatu było by dobrze?
    Co do GO to dla mnie bardzo dobra. Oczy ostre, reszta delikatnie ucieka.
    Kadr to kwestia gustu. Można ta lub trzyciąć po prawej nawet do kwadratu. Dla mnie kadr jest dobry.
    Kolorystyka ciepła i wytonowana - świetna. Światło dość miękkie - przyjemne. Jedyne co mnie mocno razi to cień końcówki nosa Twoim na lewym policzku. Jeśli go usuniesz będzie znacząco lepiej.
    Pozdrawiam

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Dzięki, Paweł.
    Jedyne co mnie mocno razi to cień końcówki nosa Twoim na lewym policzku. Jeśli go usuniesz będzie znacząco lepiej.
    Pozdrawiam
    Najprościej byłoby usunąć nos ale jestem dziwnie do niego przywiązana . Spróbuję zmienić ustawienie i poeksperymentuję z lampą.
    Faktycznie zdjęcie nieco za bardzo z góry. Może gdyby oczy były zwrócone na wprost a nie w kierunku aparatu było by dobrze?
    Jednak wolę z góry bo na wprost stracę brąz w kadrze. To mój ulubiony kolor. Chyba, że zdjęcie z góry a wzrok na wprost.
    Co do GO to dla mnie bardzo dobra. Oczy ostre, reszta delikatnie ucieka.
    Kadr to kwestia gustu. Można tak lub przyciąć po prawej nawet do kwadratu. Dla mnie kadr jest dobry.
    Mi też podoba się to, że dół ucieka z ostrością ale martwi mnie to, że wyraźnie najostrzejszy jest mój nos (który i tak jest do usunięcia ). Może przy większej GO nie rzucałoby to się tak w oczy. Do kwadratu nie chcę ciąć ale może gdyby połowę z prawej strony usunąć byłoby lepiej.

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Najprościej byłoby usunąć nos ale jestem dziwnie do niego przywiązana . Spróbuję zmienić ustawienie i poeksperymentuję z lampą.
    He he he. Przecież wyraźnie w moim zdaniu podmiotem był cień nosa i to on powinien zostać usunięty a nie sam piękny nosek
    Jednak wolę z góry bo na wprost stracę brąz w kadrze. To mój ulubiony kolor. Chyba, że zdjęcie z góry a wzrok na wprost.
    Tak też sugerowałem
    Mi też podoba się to, że dół ucieka z ostrością ale martwi mnie to, że wyraźnie najostrzejszy jest mój nos (który i tak jest do usunięcia ). Może przy większej GO nie rzucałoby to się tak w oczy. Do kwadratu nie chcę ciąć ale może gdyby połowę z prawej strony usunąć byłoby lepiej.
    Przy nieco niższym położeniu aparatu powinno być po problemie - nos nie będzie leżał w tej samej płaszczyźnie co oczy.
    Pozdrawiam

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów