Wszystko wskazuje na to,*że Canon chce naprawić wykastrowany firmware w 500d
Wypełnijcie ankietę, każdy głos się przyda:
http://survey.cusa.canon.com/Pub/2wS26J/Link.html
Niestety, trzeba wybrać US![]()
Wszystko wskazuje na to,*że Canon chce naprawić wykastrowany firmware w 500d
Wypełnijcie ankietę, każdy głos się przyda:
http://survey.cusa.canon.com/Pub/2wS26J/Link.html
Niestety, trzeba wybrać US![]()
Co to się porobiło.
550D to będzie pewnie wypas jeśli chodzi o filmy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Hm niekoniecznie, 7d w stosunku do 5d2 się w zasadzie nie różni![]()
wypełniona,
z naciskiem na manuala
pozdro
C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1
Nie wiem skąd pomysł, że dotyczy ona 500d :-?
Jak klikłem, że mam 50D to mi podziękowali i koniec ankiety...
A już się rozmarzyłem, że z Colorado faktycznie jestem.
Na ten dslr darmowo-magentowy pakiet firmware'rów został wyczerpany
Z drugiej strony imho warto pamiętać podczas kolejnych zakupów/upgrade'ów w cropie istnieje lowest model (500D) i highest (7D). To w tych modelach mogą konstruować fw tak by zostawić sobie furtkę w razie SonyImho naprawdę z praktycznego punktu widzenia seria xxd nie ma sensu, co widać na przykładzie 500D i 7D. Nie piszę o marketingowym (cena) bo to oczywiste.
the silence is deafening
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
z tym ze patrzac na obecny cennik:
500D - 580 EUR
450D - 450 EUR
1000D - 340 EUR
a to jednak jest miedzy tysiacem a pol tysiaca sporo diengow roznicy. i takie 450D sie ladnie w komplet wpasowuje.
nie wiem jakimi kryteriami kieruje sie przecietyny Kowalski (sadze, ze jednak im wieksza cyferka przy skrocie "Mpix" tym mocniejszy wzwod- ale moge sie oczywiscie mylic), niemniej bedac samemu na etapie wyboru korpusu dla swojej slubnej nie potrafie zwyczajnie uzasadnic zakupu 500D zamiast 450D. zwlaszcza gdy od 500D tansza jest nikonowska wydmuszka D5000, a do niej mozna zapiac kosztujace 200 EUR 18-105 VR. gdzie Canon nie ma nic sensownego do zaoferowania, bo o ile kit 18-55 IS jest ostry, to kreci morda i konczy sie w polowie zakresu 18-105.