Ankieta wysłana.
Przypuszczam że 550d poprostu będzie uwzględniał opinie userów a na to co jest irytujące w 500d położą lache.
Ankieta wysłana.
Przypuszczam że 550d poprostu będzie uwzględniał opinie userów a na to co jest irytujące w 500d położą lache.
Pozdrawiam,
Andrzej
Mój sprzęt: Canon 500D + 18-55 IS
no wlasnie... a ja k* nieswiadomie Blu-raya sobie Samsunga kupilem, zamiast dac zarobic sprawcom cudu - "czterem srebrnym literkom". fakt, ze jak zwykle Playstation zdziera niemozebnie za ten swoj szajs... no ale ofiara wotywna jest ofiara wotywna...a przy najblizszej okazji lagodniejszym okiem na nich spojrze
no nic, mam nadzieje, ze mimo to pokopia jeszcze troche w d* Canona![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niby racja, ale jak ktoś nie potrzebuje dużych odbitek to argument pada, poza tym widziałem gdzieś real fotki na forum (chyba Izreal) jak na web to były duże i 1600 ładne. Zdjęcia low iso na stałkach miażdżą...
W sumie mógłbym i takie Sony przygarnąć w zestawie z 28-75, 70-400 i 135 w ofierze
edit: obejrzałem gretaga na fotopolis - bez jaj - 6400 całkiem znośne jako surówka przed zabiegiem oczyszczającym. Na 10 MPx będzie miód malina
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18-09-2009 o 14:31
the silence is deafening
Faktem jest że dotąd konkurencja "masowała" Canona. Sony zmieniło i zmienia układ sił. Nic tylko się cieszyć.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
znaczy tak... grip mnie zgrzewa, blyskotke dostateczna dla siebie mam. tak samo jak ww. 28-75 - i watpie, zeby ten w wykonaniu Tamron4Sony byl lepszy (zwlaszcza, ze moja sztuka jest niezla). tak ze seksapil akurat tego zestawu do mnie nie trafia.
jesli chodzi o moje, nierozbujale landszafciarskie/turystycznop-pocztowkowe potrzeby, to 5DmkI + 17-40 + 24-105 + 70-200/4 IS jest praktycznie perfekcyjnym zestawem. 17-40 z braku ostrego szerokiego, bo 16-35 I/II morduje cena za zbedne f/2.8, a Canon zbytnio nie kwapi sie z 17-40 II, w ktorym rogi do 22mm bylyby kiedykolwiek ostre. nie mam na mysli akceptowalne przy f/11, tylko ostre i moje wymagania nie sa nadmiernie wygorowane. jakby mniej winietowal, to tez bym mu na plus policzyl.
na chwile obecna brakuje mi tego 24-105 (i ze wzgledu na Tamrona realnie nie pali sie do wydania 900 grubych Eurasow za to szklo) i wymiany 70-200 na wersje stabilizowana, ktora pod swiatlo nie ssie jak ... (wszyscy wiemy jak, ale nie bede Viteza gorszyl)
a ze A850 tansze. to fajnie. ale jak chcesz do tego uczciwego spacerzooma, to albo nie masz (f/4), albo masz Tamrona (jesli doplacisz 50% to nawet z czterema srebrnymi literami) albo placisz za napis Zeiss i dzwigasz kilogramy![]()
Piękny OT.
Ankieta dotyczy 500d (1Ti) 1 5d mk2, dlatego podziękowali wam jeśli wybraliście inny model, lub opcję mówiącą, że nie nagrywacie filmów lustrzanką.
Kapitan Wagner