Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: A konkurencja nie spi...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A skad? Stad ze to CCD 6 megapikseli a nie CMOS 8 megapikseli - wot takie gdybanie.
    A ja bym rozumował dokładnie odwrotnie. 6Mpx więc prawdopodobnie mniejsze szumy!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

nie znam sie na sprzecie k+m by zachwycac sie na temat d5d (szcegolnie chodzi o LENSY!) ale... w dyskusji o nikonie pojawialo sie czesto synchro z lampa, a tu czytam

Flash Sync Speed: 1/160 second (with Anti-Shake off), 1/125 second (with Anti-Shake on) )zrodlo http://kmpi.konicaminolta.us/eprise/...Specifications

czy nie jest to aby kiszka....
    Ostatnio edytowane przez gawryl ; 07-09-2005 o 20:37
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    w dyskusji o nikonie pojawialo sie czesto synchro z lampa, a tu czytam
    Flash Sync Speed: 1/160 second (with Anti-Shake off), 1/125 second (with Anti-Shake on) )zrodlo
    czy nie jest to aby kiszka....
    w sumie, to Minolta miala zdaje sie opanowana synchronizacje HSS sporo przed Canonem. podobnie jak pomiar odleglosci ADI (wczesniej niz Nikon, ktory sie tym strasznie chelpil).

pod wzgledem blysku to akurat Minolta jest do przodu. znacznie wygodniej mi sie pracowalo lampa w Dimage'u 7i niz w EOS-ie 10D. w tym niepozornym aparaciku bylo wszystko, czego mozna sobie bylo zyczyc od flesza, a rezultaty byly bardzo przewidywalne
    www albo tez flickr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A ja bym rozumował dokładnie odwrotnie. 6Mpx więc prawdopodobnie mniejsze szumy!
    No dobra napisze to wprost, najprawdopodobniej wywolujac trolle spod mostu - Minolta D5D prawdopodobnie "jedzie" na tej samej matrycy co Nikon D70 tyle ze stabilizowanej.
    A jak wyglada sprawa szumow w D70 to 'kazdy' wie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    nie znam sie na sprzecie k+m by zachwycac sie na temat d5d (szcegolnie chodzi o LENSY!)
    Lensy produkuja rowniez te same firmy alternatywne co do Canona i Nikona.
    Podpinasz Tamrona 17-35 2.8-4 oraz Tamrona 28-75 2.8, oprocz tego Minolta ma swoja rownie swietna co w innych firmach tania stalke 50mm. Do tego dorzucasz jesli potrzebujesz Sigme 70-300 APO lub nawet Sigme 100-300 4 EX.
    I wszystko masz stabilizowane - co szczegolnie przy tej dlugiej Sigmie moze byc mile.

Loki2
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Minolta D5D prawdopodobnie "jedzie" na tej samej matrycy co Nikon D70 tyle ze stabilizowanej.
    A jak wyglada sprawa szumow w D70 to 'kazdy' wie
    Przy czym mimo podobnej matrycy szumy w D50 są radykalnie mniejsze, więc może i w D5D ?
    Ciekawi mnie to bardzo, bo długo czekałem na pojawienie się tego aparaciku, a na razie poza forum KKM nie widziałem jeszcze niezależnych testów. Ciekawe, kiedy będzie na dpreview

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loki2
    Przy czym mimo podobnej matrycy szumy w D50 są radykalnie mniejsze, więc może i w D5D ?

Software'owe odszumianie (w D50). Lepszy rydz niz nic. Jesli to samo rozwiazanie jest w D5D i jest to skuteczne (choc niektorzy narzekaja na 'miekkosc' zdjec - taka cena odszumiania ) to tym lepiej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przed chwilę widziałem nowe Sony R 1, co prawda jest to klasyczna lustrzanka/ choc do końca nie jestem tego pewien/ ale na pewno podniesie poprzeczkę w wyścigu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przepraszam , nie jest to klasyczna lustrzanka

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szpak121
    przepraszam , nie jest to klasyczna lustrzanka
    Ciekaw jestem tylko szumów. Jeśli tylko będą na poziomie D70 (ta sama matryca???), to taki kompakt dla mnie osobiście byłby rewelacją.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Ciekaw jestem tylko szumów. Jeśli tylko będą na poziomie D70 (ta sama matryca???), to taki kompakt dla mnie osobiście byłby rewelacją.
    matryca jest mniejsza gabarytowo, ma 10Mpix. no i to CMOS. ale pewnie mimo wiekszego upakowania pikseli pewnie i tak bedzie gladsza niz D70

tak czy siak: precz z Sony!
    www albo tez flickr

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów