A ja bym rozumował dokładnie odwrotnie. 6Mpx więc prawdopodobnie mniejsze szumy!Zamieszczone przez Vitez
nie znam sie na sprzecie k+m by zachwycac sie na temat d5d (szcegolnie chodzi o LENSY!) ale... w dyskusji o nikonie pojawialo sie czesto synchro z lampa, a tu czytam
Flash Sync Speed: 1/160 second (with Anti-Shake off), 1/125 second (with Anti-Shake on) )zrodlo http://kmpi.konicaminolta.us/eprise/...Specifications
czy nie jest to aby kiszka....
Ostatnio edytowane przez gawryl ; 07-09-2005 o 20:37
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
w sumie, to Minolta miala zdaje sie opanowana synchronizacje HSS sporo przed Canonem. podobnie jak pomiar odleglosci ADI (wczesniej niz Nikon, ktory sie tym strasznie chelpil).Zamieszczone przez gawryl
pod wzgledem blysku to akurat Minolta jest do przodu. znacznie wygodniej mi sie pracowalo lampa w Dimage'u 7i niz w EOS-ie 10D. w tym niepozornym aparaciku bylo wszystko, czego mozna sobie bylo zyczyc od flesza, a rezultaty byly bardzo przewidywalne
No dobra napisze to wprost, najprawdopodobniej wywolujac trolle spod mostu - Minolta D5D prawdopodobnie "jedzie" na tej samej matrycy co Nikon D70 tyle ze stabilizowanej.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A jak wyglada sprawa szumow w D70 to 'kazdy' wie
Lensy produkuja rowniez te same firmy alternatywne co do Canona i Nikona.Zamieszczone przez gawryl
Podpinasz Tamrona 17-35 2.8-4 oraz Tamrona 28-75 2.8, oprocz tego Minolta ma swoja rownie swietna co w innych firmach tania stalke 50mm. Do tego dorzucasz jesli potrzebujesz Sigme 70-300 APO lub nawet Sigme 100-300 4 EX.
I wszystko masz stabilizowane- co szczegolnie przy tej dlugiej Sigmie moze byc mile.
Przy czym mimo podobnej matrycy szumy w D50 są radykalnie mniejsze, więc może i w D5D ?Zamieszczone przez Vitez
Ciekawi mnie to bardzo, bo długo czekałem na pojawienie się tego aparaciku, a na razie poza forum KKM nie widziałem jeszcze niezależnych testów. Ciekawe, kiedy będzie na dpreview
Zamieszczone przez Loki2
Software'owe odszumianie (w D50). Lepszy rydz niz nic. Jesli to samo rozwiazanie jest w D5D i jest to skuteczne (choc niektorzy narzekaja na 'miekkosc' zdjec - taka cena odszumiania) to tym lepiej.
przed chwilę widziałem nowe Sony R 1, co prawda jest to klasyczna lustrzanka/ choc do końca nie jestem tego pewien/ ale na pewno podniesie poprzeczkę w wyścigu
przepraszam , nie jest to klasyczna lustrzanka
Ciekaw jestem tylko szumów. Jeśli tylko będą na poziomie D70 (ta sama matryca???), to taki kompakt dla mnie osobiście byłby rewelacją.Zamieszczone przez szpak121