Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Cera - odcień, przebarwienia

Bywalec Awatar Elajasz
    Miasto
    Żmigród/Wrocław
    Galeria na CB

Dopiero zaczyna Awatar sluks86
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

hmmm Vitez mówisz że makeup pomoże na zbyt mocną opaleniznę;> a w jaki sposób? może rozjaśniający podkład na twarz;>??
    http://foto-luk.blogspot.com http://lukaszsuchorab.carbonmade.com/

eos30d-kiev60+ 50/1,8 + 18-55is + 580exII + YongNuo YN460II +wiadro filmów

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    heh, ja wiem Vitez, wiem, ze warto miec wizazystke. chodzi mi jednak w tym watku o wszystko co z nia niezwiazane
    A mi chodzi o to, że zdjęcie powinno być jak najlepiej przygotowane przed naciśnięciem spustu, wtedy masz najmniej roboty z obróbką. A nie "pstryknę, zobaczymy co wyjdzie a co nie wyjdzie to dosztukuje się w PSie" .

Cytat Zamieszczone przez sluks86 Zobacz posta
    hmmm Vitez mówisz że makeup pomoże na zbyt mocną opaleniznę;> a w jaki sposób? może rozjaśniający podkład na twarz;>??
    Przekazałem Twoje pytanie mojej wizażystce.

Edit: odpowiedź
    "Zależy co znaczy "zbyt mocna opalenizna" i co chce z nią zrobić? Jeśli chodzi
    o opaleniznę już brązową (względnie solaryjną) i chce ja po prostu rozjaśnić to niestety rzeczywiście kosmetyki nie pomogą :/ można ją rozjaśnić jakąś wielką warstwą tapety jaśniejszą w odcieniu no i może się udać, ale co z resztą ciała....?
    Jeśli chodzi o zbyt mocną opaleniznę - czerwoną nierówną czy coś jeszcze innego co psuje efekt opalenizny to faktycznie można a nawet trzeba to załatwić podkładem mocno kryjącym , koniecznie matującym, bo gorąca skóra (czyt. opalona) niestety częściej i łatwiej się poci co skutkuje warzeniem się makijażu (nawet najlepszego)."

Czyli w skrócie - mocną opaleniznę wyrównujemy kosmetykami i tyle. Reszta (jeśli koniecznie chcemy zminimalizować efekt opalenizny na zdjęciu) to światło i ew. temperatura barwowa w obróbce.
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 17-09-2009 o 12:12 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Vitez - ludzie sie poca, traca makijaz, nikt nie chodzi na wesele z prywatna wizazystka, ktora co 'idziemy na jednego' poprawi makijaz.
    Jestem swiadomy ze najlepiej zrobic takie foto, zeby tylko rawa wywołać, bez potrzeby uzywania jakichkolwiek masek, czy nawet odpalania photoshopa, ale są przypadki kiedy trzeba i nie wiem po co ludzie na forach zamiast odpowiadac na konkretne pytanie, ktore pojawilo się u kogos nie z lenistwa, a z rzeczywistej potrzeby, próbuja mu mowic ze to pytanie nie ma sensu, skoro ma.

Tak jakbym się pytał, co zrobic, zeby nie wpaść w poślizg na lodzie, a Ty bys mi mówił, ze najlepiej to jezdzic tylko po jezdniach niezalodzonych. Ale są i takie i takie
    Dzieki za podpowiedz o wizazystce, za to, ze pytasz sie dziewczyny/narzeczonej/zony co ona by z tym zrobila, ale chodzi mi o przypadki kiedy wizazystki nie ma

Domyślnie

Tak jakbym się pytał, co zrobic, zeby nie wpaść w poślizg na lodzie, a Ty bys mi mówił, ze najlepiej to jezdzic tylko po jezdniach niezalodzonych. Ale są i takie i takie
    dobre

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

sa jakies typowe operacje na tych warstwach? Kelbyego mam juz 3 ksiazki i szczerze mam juz ochote na innego autora, ale jak nic innego nie zostanie, to chyba zajrze do tego skoro polecasz Widzialem Twoje zdjecia - dobra reklama jego ksiazki
    Moje fotki na stronce są baaardzo stare.
    Książek kelby`iego też mam kilka i też mnie już nudzi jego poczucie chómoru. Zresztą większość kierowana jest dla początkujących fotoamatorów. Z niektórymi jego poradami się nawet nie zgadzam. Ale ,,Fotografia cyfrowa,, jest niezła. Jest jeszcze coś takiego....,,Praca na warstwach, największa potęga photoshopa,, albo jakoś tak. Ale tej książki nie czytałem. Natomiast jeśli chodzi o tą opalenizne to ja bym ją poprostu zostawił. Jeśli jakaś laska smaży się w solarium żeby właśnie tak wyglądać to widać tak lubi.

Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Jeśli jakaś laska smaży się w solarium żeby właśnie tak wyglądać to widać tak lubi.
    tez mnie nachodza takie mysli, ale no patrzec na to nie moge i bede mial nieczyste sumienie jak takie zdjecia oddam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez - ludzie sie poca, traca makijaz, nikt nie chodzi na wesele z prywatna wizazystka, ktora co 'idziemy na jednego' poprawi makijaz.
    A nigdy się nie zastanawiałeś dlaczego makijażystka/wizażystka/kosmetyczka która Pannie Młodej robi makijaż ślubny nie jest zapraszana na wesele by co chwila poprawiać ten makijaż? (no, czasem jest jak to znajoma)
    Nie spotkałeś się nigdy z odpowiedniej klasy kosmetykami?
    Bo w kosmetykach tak jak w obiektywach... są klasy kita 18-55 a są i klasy Lki 35 1.4 .

Miasto
    Poznan

Domyślnie

jeszcze nie spotkalem sie z młodą, która miała na twarzy L-ke
    kontynuując wątek motoryzacyjny - są autostrady i polskie szosy
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 17-09-2009 o 14:52

Dopiero zaczyna Awatar sluks86
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

to było pytanie retoryczne, oczywiste że makeup nie rozwiąże problemu zbyt mocnej opalenizny, no chyba że robimy portret twarzy jeśli szerzej to wyjdzie nam ratowniczka z trupią główką, co do rozjaśniania cery ja używam konwersji zdjęcia do B&W z czerwonym albo pomarańczowym filtrem zależy jak bardzo rozjaśniamy a następnie nakładam jako softlight, ten sposób jednocześnie zwiększa kontrast także trzeba uważać i odpowiednio suwaczkami kręcić
    http://foto-luk.blogspot.com http://lukaszsuchorab.carbonmade.com/

eos30d-kiev60+ 50/1,8 + 18-55is + 580exII + YongNuo YN460II +wiadro filmów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów