Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Ręczna lampa światła stałego

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Ręczna lampa światła stałego

Witam

Oglądając Masters of Wedding Photography zauważyłem, że zawodowcy używają ręcznej lampki światła stałego (coś w rodzaju latarki) do doświetlania twarzy młodych w niesprzyjających warunkach. Pewnie pozbywają się w ten sposób cieni.

Pytanie: co to za lampy i gdzie o czymś takim można poczytać i ewentualnie kupić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

sam sie nad tym zastanawiam, fajne efekty mozna uzyskac zwlaszcza na sali weselnej, fotografujac pod swiatlo,
    na allegro znajdziesz troche lamp LED do kamer, dobre kosztuja troszke, ale mozna od biedy kupic cos taniego, przydalo by sie aby owa lampa miala mozliwosc zmiany kata swiecenia (ruchoma kurtyna/przyslona) no i filtry barwne w komplecie (przynajmniej cos do ocieplenia)

moja wiedza na ten temat jest jednak dosc znikoma
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Yervantówki - ktoś sprzedawał onegdaj na forum.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Używam takiej lampki, z tym że chińczyka, do kupienie w eltec.pl, FV-DC100 w kategorii video/oświetlenie. 3 stówki goła lampa, 4 ze ściemniaczem, który polecam bo bez tego lampa jest strasznie mocna. Lampka ma standardowy gwint, przykręcam ją do monopoda ale żeby jej używać potrzebny jest asystent.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Używam takiej lampki, z tym że chińczyka, do kupienie w eltec.pl, FV-DC100 w kategorii video/oświetlenie. 3 stówki goła lampa, 4 ze ściemniaczem, który polecam bo bez tego lampa jest strasznie mocna. Lampka ma standardowy gwint, przykręcam ją do monopoda ale żeby jej używać potrzebny jest asystent.
    Fajna, ale potrzebuje czegoś tańszego i bardziej poręcznego. Ale własnie o coś takiego mi chodziło tylko, że z akumulatorem w środku i nie musi być taka mocna

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    Fajna, ale potrzebuje czegoś tańszego i bardziej poręcznego. Ale własnie o coś takiego mi chodziło tylko, że z akumulatorem w środku i nie musi być taka mocna
    Latarka?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Latarka?
    Spodziewałem się takiej odpowiedzi Ale właśnie coś wielkości latarki z bateriami w środku tyle że do zastosowań foto video

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    Spodziewałem się takiej odpowiedzi Ale właśnie coś wielkości latarki z bateriami w środku tyle że do zastosowań foto video
    A dlaczego uważasz że latarka nie nadaje się do zastosowań foto video?

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A dlaczego uważasz że latarka nie nadaje się do zastosowań foto video?
    W sumie to tak sobie dumam bo nigdy nie spróbowałem. Jakby znaleźć taką z odpowiednim światłem. Bo taka zwykła z żółtą żarówą to chyba nienada ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

w sumie zolta (3000 - 3400K) to nadaje sie najlepiej
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów