Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Zamiana Sigmy 135-400 na 70-200 f4 L

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Zalezy od koncertu. Tu chyba jedna zaleta 'masowek' ktore nie kazdy lubi wolac kameralne wystepy - potezne oswietlenie sceniczne.
    Ja na Juwenaliach mialem iso800, 1/250 , Tv, pomiar skupiony, i bardzo rzadko schodzil mi do f 2.8 . A jeszcze zapomnialem korekte -1 dac to by bylo jeszcze lepiej.
    O IS nie wspomne - nie byl niezbedny ... a monopod mi tylko strasznie przeszkadzal.

tak, na samym poczatku tez utrzymywalem ISO 800 i przyslone rzedu 4 ale potem organizatorzy niewidziec czemu zrezygnowali ze swiatla, trzeba sie bylo ratowac ISO 1600 az w koncu raz wybierac miedzy przyslona a czasem... pradu im zabraklo czy jak ? kto to wie... to co Vitez pisze, true, wystarczy spojrzec na zdjecia pana Jurka Plietha, z jazzowych koncertow, tam nie ma w wiekszosci tak wyeksponowanego oswietlenia scenicznego...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To i ja dorzucę swoje 3 grosze, jako że posiadam Sigmę z tytułu wątku...
    Po zakupie 350d większość zdjęć miałem poruszonych - po pierwsze dlatego że notorycznie "zapominałem" o cropie - czas trzeba dobierać jak do 640mm a nie 400.

Druga sprawa to rozmiary 350... Po prostu trzeba nauczyć się to trzymać, mając podpiete szkło przy którym body wygląda jak większy dekielek

Ale wystarczy trochę poćwiczyć i można robić nieporuszone (na ogół ) zdjęcia na 1/250.

Zupełnie inną sprawą jest jakość tego obiektywu na 400@5,6. Nie jest zła, biorac pod uwage jaki to zakres za jakie pieniądze, ale jeśli ktoś oczekuje żylety... to się zawiedzie

Czy warto go zmieniać na 70-200 f4L? Ta Sigma bliżej krótkiego końca jest (jak dla mnie) nadspodziewanie dobra. Chętnie bym zobaczył porównanie 70-200 f4 @200/f4 z tą Sigmą @200/f4,5. Domyślam się że Lka będzie lepsza, ale o ile?
    Poza tym 200 to nie 400... Ale zależy co kto potrzebuje, bo z kolei 135mm to nie 70 . Mnie już parę razy było za wąsko (zwłaszcza że jest to 135*1,6)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

ok sorry wszystkich za dogadywanie, miałem zły dzień.
    dzisiaj robiłem na ISO 400 i było ok, faktycznie na t=1/640 wychodzi tak jak ma.
    ripek --> się wie że światło 2.8 to nie to samo co 5.6 i szczerze zazdroszczę Ci tego obiektywu a narazie po tej sigmie jestem total spłukany więc nawet nie mam na pentacony
    Ostatnio edytowane przez Il fuoco ; 10-09-2005 o 23:06
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

(Na prośbę autora) proponuję skończyć dyskusję na temat zamiany obiektywu przez Il Fuoco. Wątku nie zamknę, bo może ktoś kiedyś będzie miał podobny dylemat, skorzysta z przeglądarki... ech, rozmarzyłem się ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Niezly watek, od samego poczatku trzyma w napieciu jak dobry kryminal, wiele sie "nauczylem"...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Niezly watek, od samego poczatku trzyma w napieciu jak dobry kryminal, wiele sie "nauczylem"...
    :::::::::::::::
    Spoznilem sie...taka dobra komedia sensacyjna...a tu tylko napisy koncowe...i nikt mi nie zwroci za bilety...buuuuuuu
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nieee
    Bardziej jak Monthy Python.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów