szczerze mówiąc dokładnie o toZamieszczone przez birez
![]()
szczerze mówiąc dokładnie o toZamieszczone przez birez
![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
to obawiam się, ze nawet 135-400/1.0 XLL nie rozwiąże Ci problemu. A tak nawiasem mam pytanie - skoro to bez znaczenia, to po co robisz na ISO 200, a nie na ISO 100. Na ISO 100 będziesz miał jeszcze mniejsze szumy, a i tak "nadal masz 1/400 sekundy na 400 milimetrach do utrzymania." ?Zamieszczone przez Il fuoco
Pentax K-5 II, Leica M9
osobiscie nie widze roznicy miedzy iso 100 a 200.
zreszta ten topic nie jest o ISO tylko o obiektywie...
w kazdym razie dzieki za wszelkie porady ale chyba zmienie
go na elke.
czasami po prostu ręce człowiekowi opadają - poddaje się. EOTZamieszczone przez Il fuoco
Pentax K-5 II, Leica M9
Kazdy powod by kupic L-ke jest dobryZamieszczone przez Arkan
![]()
bez przesady. mogłem kupić elke jak kupowałem tą sigmę. ona ma zakres 400 a nie 200 jesli umiecie czytac ze zrozumieniem. ale znalazlem lek na mojego parkinsona.
przy 400 mm na 1/1250 przy f 8.0 wychodza ostre foty z reki na iso 400. ale to rano... i po kawie:P a pozniej sa jeszcze 2 kawywiec moze nie powinienem pic az tak duzo kawy ile pije.... no zartuje
ale w kazdym razie nowy sposob trzymania sie przydal. a to ze mam 17 lat nie znaczy ze odrazu sie podniecam na widok L-ki. robilem kiedys zdjecia Prakticą i też było dobrze i o wiele bardziej mi sie podobało takie robienie na analogu niz to co sie dzieje teraz ale to OT wiec nie ma tematu. temat zamkniety.
wszystko dziala, nie zmieniam tego obiektywu. zbieram na szeroki kat.
dzieki za wszystkie porady i te zlosliwe i te majace mi pomoc![]()