Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: JaW - galerie FOTOJAW

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW
    Czasy miałem rzędu 1/2 - 1/20 sekundy, statyw+wezyk spustowy... wiecej nie dało sie zrobic - nie bede przeciez podnosic lustra do portretow Fotki maja msz normalna ostrosc, jaka mozna uzyskac na moim sprzecie
    A to calkiem mozliwe ze modelka drgnela przy takich czasach... a przyslona ile?

poza tym trzeba brac pod uwage 4-krotne zmniejszenie rozdzielczosci przed umieszczeniem na stronie.
    Ja po zmniejszeniu daje zawsze wyostrzenie - wlasnie z powodu straty pikseli. Wyrownuje to nieco poziomy ostrosci przed i po zmniejszeniu.

modelka rzeczywiście jest super i mam nadzieje, ze spotkam sie z nia jeszcze kilka razy
    Tez bym chcial (albo spotkac albo zobaczyc efekty) 8) .

Btw tak patrzac na modelki... kiedy pocwiczysz akty?

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Przyslona była cały czas f/2.2... ale zdjęcia nie wydają mi się poruszone - o których konkretnie piszesz?

Ja po zmniejszeniu daje zawsze wyostrzenie - wlasnie z powodu straty pikseli. Wyrownuje to nieco poziomy ostrosci przed i po zmniejszeniu.
    To normalne, zawsze tak robię, ale i tak czasem widac straty jakości.

Btw tak patrzac na modelki... kiedy pocwiczysz akty?
    Ogladajac w sieci akty robione przez dobrych fotografow zdaję sobie sprawe, jak trudna to dziedzina i na razie ani nawet o tym nie mysle. Moze kiedys...
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Ogladajac w sieci akty robione przez dobrych fotografow zdaję sobie sprawe, jak trudna to dziedzina i na razie ani nawet o tym nie mysle. Moze kiedys...
    Ale praktyka czyni mistrza. Jak nie wyjdzie to i tak umiesc je, a my je (w sensie zdjecia) ocenimy nalegamy
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przyslona była cały czas f/2.2... ale zdjęcia nie wydają mi się poruszone - o których konkretnie piszesz?
    mona15 - usta w miare ostre ale oko juz zdecydowanie nie (moze juz poza GO?)
    mona18 - jakby drgniete, brak wyraznej ostrosci w porownaniu do np mona19 ktore jest az odrobinke za ostre (detale skory na twarzy, czyzby 100 2.8 macro? obiektywy macro tak maja ze detale skory wyciagaja)
    mona23 - mimo ze kolorystycznie i kadrem mi sie najbardziej podoba to znowu wyraznej ostrosci nigdzie nie widze
    mona24 - jeszcze mniej wyrazne od mona23

Porownuje do swoich nowych z Iza... tez mam kilka ostrych ale sporo takich niedostatecznie ostrych (a wlasciwie po prostu poruszonych) - bo przy ekwiwalencie 80mm niestety dobieral mi czasy ok 1/30 (zagapilem sie i nie widzialem ze mi takie czasy dobiera a moglem iso na 400 dac ).

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów