Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Canon EF 400mm F5.6L z Canon Extender 2x II - TEST

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=MsQjaT5LaFQ

Film w HD pokazujacy dzialanie AF LV w 500D z 800mm F11. Na poczatku sloneczna pogoda, potem w slabym swietle w zacienionym budynku. Na kazdym sensownie kontrastowym elemencie AF nie ma problemu z F11, jedynie na golych scianach w cieniu nie lapie nic (to chyba nie jest wcale dziwne ).

Fotek nie zrobilem z jednego powodu - prawie kazde bylo poruszone z ext 2x... Statyw stabilny, benro b-3 ale jednak lustro powodowalo drgania, ISO 100, czasy ok 1/400 1/500. Ustawilem sobie wstepne podnoszenie lustra i zonk. Nie mam pojecia co i jak z tym 500D, w CF wszystko ok, ale dalej lustro nie chce sie wstepnie podnosic :/
    Ustawione mialem Mirror Lockup + migawka wyzwalana po czasie. Na 20D tak mi dziala bezproblemowo jak nie mam przy sobie wezyka. Normalnie takze nie chce sie podnosic (bez czasowego wyzwalacza). Nie mam pojecia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie mam teraz 500d pod ręką, żeby pomóc. Możesz spróbować zrobić foty na LV, unikniesz wibracji lustra, a na podglądzie 10x bedziesz widzieć czy wibracje wygasły przez te 2 (lub 10?) sekund od naciśnięcia spustu.

Uprawnienia umieszczania postów