Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Canon największym przegranym na rynku lustrzanek

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie Canon największym przegranym na rynku lustrzanek

Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Jakoś nie robi to na mnie wrażenia ,dla mnie może nikon pomalować sobie wszystko na żółto łącznie ze szkłami.Jakoś nigdy nie miałem przekonania do takich ankiet.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Domyślnie

największy przegrany z największym udziałem w rynku (nadal!)

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

...przez wiele lat razem z Nikonem Canon jest na topie jeśli chodzi o rynek lustrzanek.

Czy jest na miejscu pierwszym, czy na drugim czy nawet jeśli będzie na trzecim za sprawą Sony to jest solidną firmą z solidnymi produktami.

Nie ma się co podniecać kto sprzedaje więcej, bo tu się liczy przede wszystkim marketing i tzw. masowy odbiorca...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Silna konkurencja wyjdzie posiadaczom lustrzanek na dobre, nie ważne jakiego systemu używają.
    |Canon|

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie bardzo rozumiem co poeta mial na mysli piszac:

Twórcy zestawienia ostrzegają, że czerpali informacje o sprzedaży z wielu źródeł, a dane te mogą być niekiedy lekko doprawione szczyptą PR-owskiej propagandy
    to znaczy co? z folderow reklamowych brali liczby... ?

ale tak poza tym... trudno ocenic fakt zmniejszenia procentowego ilosci sprzedanych egzemplarzy w oderwaniu od innych pomiarow. kluczem do sukcesu wydaje sie wciaz dochodowosc biznesu tak dorazna jak i przyszla. sama ilosc jeszcze tu wszystkiego nie wyjasnia.

inna kwestia, ze jak widac po 7D Canon chyba wreszcie poczul kontakt z rzeczywistoscia i zszedl z piedestalu odgrzewacza kotletow. i to jest najwazniejsza oznaka, ze czuje oddech ukochanej [bacznosc] konkurencji [spocznij]. dziekujemy ci SC Johnson, czy jak to tam szlo...
    www albo tez flickr

Zablokowany

Domyślnie

jak ktoś sprzedawał jeden aparat rocznie a teraz sprzedaje dwa to zanotował 100 % wzrost sprzedaży , a gdyby tak czasem sprzedał jeszcze trzecią sztuke to ma dynamike na poziomie 200 %

tyle własnie mówią statystyki spadku / wzrostu sprzedaży

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ale jedno sie nie zmienia - nadal to inne firmy gonia (badz przeganiaja) Canona i to on jest wyznacznikiem i odniesieniem sukcesu, jakosci i sprzedazy.

Coś już napisał

Domyślnie

mialem nikona bardzo dobry aparat, mam canona bo byla okazja kupic tanio i tez uwazam ze super
    takie ankiety mam gdzies

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    inna kwestia, ze jak widac po 7D Canon chyba wreszcie poczul kontakt z rzeczywistoscia i zszedl z piedestalu odgrzewacza kotletow. i to jest najwazniejsza oznaka, ze czuje oddech ukochanej [bacznosc] konkurencji [spocznij]. dziekujemy ci SC Johnson, czy jak to tam szlo...
    No chyba dla nas jest to najlepsza konstatacja. 7D jest o tyle znamienny, że wreszcie pojawiło się body w którym nie wycięto ordynarnie wielu funkcji. Jeśli to jest wynik utraty przez Canona części rynku to ja jestem za .
    Druga rzecz to ewidentne przewartościowanie oferty dslr. Pojawienie się nowego segmentu pomiędzy prosumer, a pro. Być może i to niedługo będziemy oglądać dalsze owoce tego, że Canon nie może spać jak dotychczas.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów