Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Problem z CS 1 i z CS 2

Coś już napisał Awatar Kyliks
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Problem z CS 1 i z CS 2

Mam problem z PS CS i PS CS 2. Bardzo często, przy uruchamianiu, zawieszają mi się owe programy. W momencie, w którym na ekranie pojawia sie komunikat (jeden z wielu przy inicjowaniu PS): "Odczyt zasobów tekstów ogólnych... Gotowe", nic dalej się nie dzieje. Niekiedy - po kilku minutach - program w końcu zaskoczy i się uruchamia. Czasami trwa to 15 minut, a niekiedy całą wieczność i finalnie nie odpala się. Zjawisko to pojawiało się na starej instalacji Win XP. Po formacie - na nowo zainstalowanym systemie - jest dokładnie to samo. Odinstalowanie PS i ponowne zainstalowanie nic nie daje. Domyślam się, że diabeł tkwi w szczegółach i być może występuje jakiś konflikt z inną aplikacją, ale do tej pory tego nie wyczaiłam, z którą aplikacją ewentualnie PS toczy wojnę. Dodam, że w laptopie mam ten sam problem. Czcionki mam zainstalowane w sumie standardowe + kilka własnych (znaczy: skomponowanych własnoręcznie), które nigdy z niczym nie wchodziły w konflikty Czy ktoś spotkał się z takim zjawiskiem i umie doradzić, co z tym fantem zrobić?
    EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyliks
    Mam problem z PS CS i PS CS 2. Bardzo często, przy uruchamianiu, zawieszają mi się owe programy.
    Wyjmij kabel od Internetu z kompa. Spróbuj wyłączyć programy/usługi antywirusowe, firewall'e, etc. Sprawdź plik wymiany.
    Skoro piszesz o tym samym na laptopie to zakładam, że albo drugi (zainstalowany "i tu i tu") soft się gryzie albo masz źle skraczone wersje.

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

zadzwon do pomocy Adobe - lub do firmy Wimal
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cos mi sie kojarzy podobny problem... ale wystepowal on tylko w nielegalnych wersjach PS a wlasnie gryzly sie z internetem/firewallem.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Trochę to dziwne, ponieważ dokładnie te same wersje progsów mam zainstalowane na trzecim komputerze i działają bez zarzutu, tyle że laptop i komputer nr 1 mam podłaczone do chello, a ten drugi komputer - z działającymi CS1 i SC2 - do neostrady, ale to chyba raczej nie ma wpływu?
    EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

Trochę to dziwne, ponieważ dokładnie te same wersje progsów mam zainstalowane na trzecim komputerze i działają bez zarzutu, tyle że laptop i komputer nr 1 mam podłaczone do chello, a ten drugi komputer - z działającymi CS1 i SC2 - do neostrady, ale to chyba raczej nie ma wpływu?
    czy aby na pewno to zgodne z licencja? ale to wiele wyjasnia
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

ja_ro
    Guest

Domyślnie

Mam na laptopie legalną wersję Adobe Creative Suite CS2 i musze stierrdzić, że nie mam żadnych problemów. To samo w pracy na stacjonarnym komputerze - na początku były jakieś problemy przy wyłączaniu programu (nawet jak nie miał już żadnego dokumentu i był zamykany sam program), ale od momentu aktywacji licencji wszystko działa OK i nie ma najmniejszych kłopotów.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

CS jest w pełni legalny, ale w takim razie dlaczego w jednym miejscu mi wszystko bez problemu chodzi, a w innym są z tym problemy? CS 1 zaczął mi się wykładać nim jeszcze miałam zainstalowanego CS 2.
    Ostatnio edytowane przez Kyliks ; 07-09-2005 o 08:32

ja_ro
    Guest

Domyślnie

CS 1 jest w pełni legalny, dwójka... no comments, ale w takim razie dlaczego w jednym miejscu mi wszystko bez problemu chodzi, a w innym są z tym problemy? CS 1 zaczął mi się wykładać nim jeszcze miałam zainstalowanego CS 2.
    Jeżli jedynka jest legalna - i jeśli na różnych komputerach spotykasz różne zachowanie - to już chyba wina konfliktów z innym oprogramowaniem

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A czy wina może być po stronie zbyt dużej ilości fontów? Chyba po prostu sformatuję dysk, wrzucę system, wrzucę "na sucho" PS-a i będę po kolei instalować sterowniki i progsy - może wówczas przyuważę, kiedy rodzi się problem... Ale to qrde potrwa całą wieczność... ;(

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów