Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Problem z CS 1 i z CS 2

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez Kyliks
    CS 1 jest w pełni legalny, dwójka... no comments, ale w takim razie dlaczego w jednym miejscu mi wszystko bez problemu chodzi, a w innym są z tym problemy? CS 1 zaczął mi się wykładać nim jeszcze miałam zainstalowanego CS 2.
    Zupelny OT z mojej strony, ale ku przestrodze. Niektorzy z uzytkownikow forum (nieliczni co prawda) w roznych miejscach PUBLICZNIE dostepnego forum przyznaja sie bezposrednio lub posrednio do korzystania z nielegalnego oprogramowania. Ci sami uzytkownicy w innych postach na forum podaja otwarcie swoje dane personalne (np. imona i nazwiska - w przypadku identyfikatorow oraz dodatkowo dane adresowe - w przypadku legitymacji prasowej na latwo dostepnym serwerze ftp). Czy aby na pewno jest to rozsadne?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Czy aby na pewno jest to rozsadne?
    OT:
    zdecydowanie nie...
    ja traktuje piractwo w kazdej postaci jako zwykle zlodziejstwo... i w sumie jesli juz ktos ukradl oprogramowanie warte pare tysiecy to niech siedzi cicho i sie nie chwali albo niech zapisze sie na jakies warezowe serwisy i tam sie chwali. mam nadzieje, ze predzej czy pozniej bedzie eliminowany ten proceder...

dla zainteresowanych http://www.wimal.com.pl/adobepl/index.asp ciekawa promocja trwa w tej chwili - tablet za ponad 1000zl w prezencie

ps. czy chwalil juz sie ktos na tym boardzie "lewymi" body, obiektywami i innym sprzetem?
    Ostatnio edytowane przez boski ; 07-09-2005 o 00:32
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boski
    dla zainteresowanych http://www.wimal.com.pl/adobepl/index.asp ciekawa promocja trwa w tej chwili - tablet za ponad 1000zl w prezencie
    Czemu takich promocji nie robia gdy tylko produkt wchodzi na rynek a dopiero po jakims czasie?
    Pospieszylem sie z zakupem

Kyliks - jak masz legalnego CS1 to co za problem dokupic upgrade?
    Ze kosztuje? A programisci co to napisali to charytatywnie pracowali?

Problem bardziej wyglada na cos z internetem, firewallem, laczeniem sie z serwisem aktywacji Adobe itp - zapomnij o fontach, one az tak nie mgoa wplywac na PSa.
    Szczegolnie to ze na chello nie dziala a na neostradzie dziala wskazuje na to wryazniej. Poszukaj na stronach Wimalu wlasnie czy nie ma jakichs wskazowek na ten teamt, ostatecznie telefon.

Coś już napisał Awatar Kyliks
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dzwoniłam qrde i jedno, co mi powiedzieli, to, że powinnam odinstalować skaner i inne urządzenia, które korzystają z tego samego protokołu i wówczas sprawdzić, czy problem zniknie. Póki co - nie mam czasu z tym walczyć - więc zeszłam do poziomu niższego, znaczy do PS 7.0, bo działa bez problemu, a jak znajdę chwilę, to popracuję nad poprawnością tamtego. Wrrr...
    EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyliks
    Mam problem z PS CS i PS CS 2. Bardzo często, przy uruchamianiu, zawieszają mi się owe programy. W momencie, w którym na ekranie pojawia sie komunikat (jeden z wielu przy inicjowaniu PS): "Odczyt zasobów tekstów ogólnych... Gotowe", nic dalej się nie dzieje.

Witam,

Okazjonalnie zdarza mi się takie dziwne zachowanie wersji CS1 na jednym z komputerów w pracy (2-3 razy w roku).
    Mam już na to patent i nie wnikam w przyczyny - po prostu jest to u mnie skuteczne i w 2 minuty wszystko działa:
    Póki sę odpala OK, nalezy skopiowac dane z C\Documents and Settings\(...)\Dane aplikacji\Adobe\Photoshop\8.0CE\*.*

W razie awarii zamykam niedziałający program, nadpisuję cały katalog z zawartością i Photoshop odpala momentalnie. Dbam tylko, żeby kopia zawierała moje w miarę aktualne ustawienia.

OT: Ostatnio zrobiłem sobie z ciekawości eksperyment.
    Mam Photoshopa CS2 PL zainstalowanego na 2 komputerach - ten sam numer seryjny, więc limit aktywacji wykorzystany. Komputery są podpięte do internetu.
    Zrobiłem Ghostem backup dysku C, zwolniłem przez internet licencję dla tego komputera i ponownie odzyskałem zawartość dysku C. Photoshop powinien odpalić się teoretycznie bez problemu - bo odtworzylem zawartość dysku sprzed usunięcia licencji. Jednak po uruchomieniu od razu pojawil sie komunikat: "Dane konfiguracji licencji Adobe Photoshop nie są już użyteczne. Kliknąć na OK, aby kontynuować" Po kliknięciu OK zobaczyłem znany ekran aktywacji.
    Jakie wnioski? CS2 jeśli znajdzie połączenie z internetem - sprawdza od razu licencję przy uruchamianiu. OK - firma zadbała o swoje interesy.
    Ale co z ludzmi, którzy mają crackowane wersje CS2? Podejrzewam, że też się uruchomią - ale w bazie danych firmy Adobe przybędzie danych na temat adresów IP z nielegalnym softem. Jak firma wykorzysta te informacje w przyszłości?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duty
    Ale co z ludzmi, którzy mają crackowane wersje CS2? Podejrzewam, że też się uruchomią - ale w bazie danych firmy Adobe przybędzie danych na temat adresów IP z nielegalnym softem. Jak firma wykorzysta te informacje w przyszłości?
    Crackowane wersje CS2 sa zapewne scrackowane tak ze nie lacza sie z Adobe.

Mnie bardziej zastanawia czy da sie odpalic oryginalnego CS2 bez podlaczenia do internetu.

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Crackowane wersje omijają połączenie z internetem, byłoby... nonsensem, żeby crack nie zmuszał do aktywacji, ale jednocześnie dane o nielegalne zainstalowanej kopii wysyłał do Adobe . Nie mam CS2 i nie planuję piracić, ale cracków jest cała masa i każdy działa inaczej - założę się, że jest taki crack który zupełnie odcina PSa od sieci a sam sobie zwraca fake'owe informacje na temat pomyślnej aktywacji 8) . Tak czy inaczej, jak ktoś ma problem z nielegalna kopią to niech go zalatwia w domowym zaciszu... no chyba że się nie boi .

edit:
    Vitez, pisaliśmy w tym samym czasie... ale mi dłuzej ze zbieraniem myśli zeszło :P
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 18-09-2005 o 15:56
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    (...)
    Mnie bardziej zastanawia czy da sie odpalic oryginalnego CS2 bez podlaczenia do internetu.
    oczywiscie - mam dwie licencje Creative Suite CS2 CE na 2 stacjach ktore nie sa podpiete do netu i jedna Photoshop CS2 CE - te trzy stacje sa polaczone tylko ze soba lanem - bez dostepu do internetu.
    z wersja CS bylo identycznie... latki i poprawki dogrywane offline.

Canon EOS system

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Da się - jest opcja aktywowania przez telefon. Ale jak kiedys ten komputer zostanie podłączony do sieci - to program sobie zweryfikuje dane

W necie są generatory aktywacji dla załączonego do nich numeru seryjnego. Kod aktywacji zalezy od konfiguracji sprzętu na jakim Photoshop CS2 jest zainstalowany. Photoshop się zaktywuje i będzie działał na wygenerowanym kodzie - ale jednoczesnie będzie się łączył z bazą danych Adobe. Wczesniejsze pytanie powinno byc inne: co firma zrobi z informacją, że dziala powiedzmy 1000 kopii z danym numerem seryjnym?

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duty
    (...)Wczesniejsze pytanie powinno byc inne: co firma zrobi z informacją, że dziala powiedzmy 1000 kopii z danym numerem seryjnym?
    sa klucze wielolicencyjne (korporacyjne).
    Adobe pozwala też w ramach jednej licencji na zainstalowanie na 2 komputerach (podobnie jak oprogramowanie Ms) - na stacjonarnym i przenosnym pod warunkiem, ze nie beda wykorzystywane jednoczesnie.

Canon EOS system

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów