sorry ale uważam że kultura sprzedawcy podróbek się nie należy.. Co z jego kultura i oszustwem? Co gdy towar nie jest w żaden sposób testowany i np da napięcie 8,5V myślisz ze odda ci pieniądze za sprzęt? Zawsze złodziei, paserów i sprzedawcy podróbek traktuje tak samo, jeżeli wy traktujecie ich za "ludzi" to znaczy że jeszcze się nie nadzieliście..
Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja.. Człowiek chce oszczec reszte, owszem w sposób brutalny ale adekwatny do możliwych szkód i poniesionych kosztów i jakby nie było oszustwa! Przecież to przestępstwo LUDZIE!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jak załatwić polubownie "oddasz mi pieniążki?" a srał reszte, jak się nadzieje? Nie jestem egoistą i na pewno dostane riposte negatywna ale z oszustami walcze i nie dam sie oszukiwać! Pieniądze i tak odda, kto odda za moje nerwy za czas porównywania i udowadniania że to nie oryginał, za możliwe straty(kiedyś znajomy miał tak w d70 po pół roku "oryginał" zawiesił lustro/migawkę)..
Jestem odbiorcą końcowym tak jak większość z was i walczcie o to za co płacicie jeżeli będziecie załatwiac sprawy polubownie bedzie dalej to samo.. Teraz ma drzwi zamknięte, i będzie sprawdzał jakość produktów przez siebie oferowanych, albo skończy się sprzedaż podróbek. Więc co w tym złego dla was?
Ostatnio edytowane przez trrr ; 14-09-2009 o 09:30 Powód: Automerged Doublepost
Czlowiek, ktory tak reaguje a do tego takim jezykiem co Ty, jest dla mnie takim samym "kulturalnym" panem jak tamten. Z tym tylko wyjatkiem, ze Ty nie handlujesz podrobkami. A jak nie rozumiesz o czym tu ludzie do Ciebie pisza, to i tak szkoda czasu na tlumaczenie.
Lepiej wyluzuj z takimi komentarzami, bo zaczyna to wszystko robic sie niesmaczne![]()
no comments![]()
okazuje się że pudełko też ma inne rozłożenie.. ale to juz pozostanie moja tajemnica, teraz widzę że na all jest wysyp tych podróbek.
Dzięki mojemu komentowi użytkownik dzisiaj zwróci mi pieniądze i wycofa produkt ale widze ze takie akcje dla użytkowników canona sa obrzydzające więc zdejmę zaraz z serwera porównanie, tylko mi transfer leci niepotrzebnie..
Ostatnio edytowane przez trrr ; 14-09-2009 o 17:00
[QUOTE=trrr;701193
Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja..[/QUOTE]
I słusznie. Jak sobie wyobrażasz takie samosądy na ogólną skalę? Zwłaszcza, że sprawa "świadomego" złodziejstwa nie jest tutaj taka oczywista. Poza tym zwróć uwagę, że tak reagując stajesz się wcale nie lepszy od potencjalnego złodzieja. Jakby nie było żyjemy w Państwie prawa. Prawo pięści powinno mieć zastosowanie jedynie w przypadku "Mój dom, to moja Twierdza"
W każdym razie dzięki za ostrzeżenie. Sam przymierzam się do zakupu drugiego akumulatora i teraz dzięki Tobie na pewno nie zrobię już tego na Allegro
Nikt nie lubi być nabijany w butelkę, ale trzeba troszkę rozsądniej myśleć przed zakupem zwykłego akumulatora. Trzeba też umieć liczyć.