Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: uwaga na podróbki 511a

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

miał czas na odpowiedz, nawet nie raczył odpisać.. W neutralnych też ma jeden wszystko ok tylko coś krótko trzyma..

Cichy od ciebie też miałem sprzęt i dobrze wiesz że sprzedawca bierze odpowiedzialność za to czym handluje(dlatego cie szanuje jako sprzedającego i jeżeli to możliwe biore z twojej dystrybucji), jeżeli coś jest podejrzanie tanie to trzeba 4razy oglądnąć.. Zauważyłem różnice mimo że nie jestem sprzedawcą bat. Założę się że po tym komencie i opisie posypią się negatywy..

jeszcze nikt nie nadmienił że wsadza się taką bat do bardzo drogiego sprzętu i kto wie jakie może szkody zrobić taka podróba to nie aparat/obiektyw za 1000zł..

powiadasz wioche..? a to że przynajmniej jeden z naszych kolegów się nie naciął też nazywasz wiochą? Bronisz sprzedawcy podróbek?
    Ostatnio edytowane przez trrr ; 14-09-2009 o 07:57

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    powiadasz wioche..? a to że przynajmniej jeden z naszych kolegów się nie naciął też nazywasz wiochą? Bronisz sprzedawcy podróbek?
    Broni kultury wypowiedzi a nie konkretnej osoby...

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

miał czas na odpowiedz, nawet nie raczył odpisać.. W neutralnych też ma jeden wszystko ok tylko coś krótko trzyma..
    Czas ? Tzn ile poczekałeś ? Dzień ? Dwa ?
    Co do reszty nie wiem czy widziałeś odpowiedź sprzedawcy do tego neutralnego komentarza

Nie produkujemy tych baterii, więc nie mamy wpływu na ich prawidłowe funkcjonowanie. Akumulatory są jak najbardziej oryginalne. Jeżeli był jakiś problem z towarem należało się z nami skontaktować w celu ustalenia szczegółów wymiany.
    Może jednak dało by się załatwić wszystko spokojnie.
    No ale oczywiście twoja sprawa co z tym zrobiłeś

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Broni kultury wypowiedzi a nie konkretnej osoby...
    sorry ale uważam że kultura sprzedawcy podróbek się nie należy.. Co z jego kultura i oszustwem? Co gdy towar nie jest w żaden sposób testowany i np da napięcie 8,5V myślisz ze odda ci pieniądze za sprzęt? Zawsze złodziei, paserów i sprzedawcy podróbek traktuje tak samo, jeżeli wy traktujecie ich za "ludzi" to znaczy że jeszcze się nie nadzieliście..

Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja.. Człowiek chce oszczec reszte, owszem w sposób brutalny ale adekwatny do możliwych szkód i poniesionych kosztów i jakby nie było oszustwa! Przecież to przestępstwo LUDZIE!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Czas ? Tzn ile poczekałeś ? Dzień ? Dwa ?
    Co do reszty nie wiem czy widziałeś odpowiedź sprzedawcy do tego neutralnego komentarza

Może jednak dało by się załatwić wszystko spokojnie.
    No ale oczywiście twoja sprawa co z tym zrobiłeś
    jak załatwić polubownie "oddasz mi pieniążki?" a srał reszte, jak się nadzieje? Nie jestem egoistą i na pewno dostane riposte negatywna ale z oszustami walcze i nie dam sie oszukiwać! Pieniądze i tak odda, kto odda za moje nerwy za czas porównywania i udowadniania że to nie oryginał, za możliwe straty(kiedyś znajomy miał tak w d70 po pół roku "oryginał" zawiesił lustro/migawkę)..

Jestem odbiorcą końcowym tak jak większość z was i walczcie o to za co płacicie jeżeli będziecie załatwiac sprawy polubownie bedzie dalej to samo.. Teraz ma drzwi zamknięte, i będzie sprawdzał jakość produktów przez siebie oferowanych, albo skończy się sprzedaż podróbek. Więc co w tym złego dla was?
    Ostatnio edytowane przez trrr ; 14-09-2009 o 09:30 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Złe jest to, że nie czekasz na stanowisko sprzedawcy w tej sprawie (może warto byłoby jakoś bezpośrednio się skontaktować, telefon?), handluje bateriami i może po prostu nie wiedzieć, że to podróby.

Choć patrząc na inne aukcje baterie do Canona są pakowane tak samo (inaczej od oryginału) i mają podejrzaną czcionkę (jak chociażby czerwony napis BP-511 - gdzie jedynki są większe od reszty), więc prawdopodobnie też nie są oryginalne. Można wezwać sprzedawcę do zaprzestania sprzedaży tych baterii, ale forma, jaką przyjął kolega trrr jest niedopuszczalna.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Co z jego kultura i oszustwem?
    Czlowiek, ktory tak reaguje a do tego takim jezykiem co Ty, jest dla mnie takim samym "kulturalnym" panem jak tamten. Z tym tylko wyjatkiem, ze Ty nie handlujesz podrobkami. A jak nie rozumiesz o czym tu ludzie do Ciebie pisza, to i tak szkoda czasu na tlumaczenie.
    Zawsze złodziei, paserów i sprzedawcy podróbek traktuje tak samo, jeżeli wy traktujecie ich za "ludzi" to znaczy że jeszcze się nie nadzieliście..
    Lepiej wyluzuj z takimi komentarzami, bo zaczyna to wszystko robic sie niesmaczne
    Człowiek chce oszczec reszte...
    no comments

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Czlowiek, ktory tak reaguje a do tego takim jezykiem co Ty, jest dla mnie takim samym "kulturalnym" panem jak tamten. Z tym tylko wyjatkiem, ze Ty nie handlujesz podrobkami. A jak nie rozumiesz o czym tu ludzie do Ciebie pisza, to i tak szkoda czasu na tlumaczenie.

Lepiej wyluzuj z takimi komentarzami, bo zaczyna to wszystko robic sie niesmaczne

no comments
    okazuje się że pudełko też ma inne rozłożenie.. ale to juz pozostanie moja tajemnica, teraz widzę że na all jest wysyp tych podróbek.

Dzięki mojemu komentowi użytkownik dzisiaj zwróci mi pieniądze i wycofa produkt ale widze ze takie akcje dla użytkowników canona sa obrzydzające więc zdejmę zaraz z serwera porównanie, tylko mi transfer leci niepotrzebnie..
    Ostatnio edytowane przez trrr ; 14-09-2009 o 17:00

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

okazuje się że pudełko też ma inne rozłożenie.. ale to juz pozostanie moja tajemnica, teraz widzę że na all jest wysyp tych podróbek.

Dzięki mojemu komentowi użytkownik dzisiaj zwróci mi pieniądze i wycofa produkt ale widze ze takie akcje dla użytkowników canona sa obrzydzające więc zdejmę zaraz z serwera porównanie, tylko mi transfer leci niepotrzebnie...
    A ten nadal swoje..

O pudełku już pisałem wyżej, więc Ameryki nie odkryłeś.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A ten nadal swoje..

O pudełku już pisałem wyżej, więc Ameryki nie odkryłeś.
    wygłupiłem się.

proszę modka o kosmos dla wątku.
    Ostatnio edytowane przez trrr ; 14-09-2009 o 17:09

Domyślnie

A ja dziękuję za ostrzeżenie, niezależnie od formy.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów