Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Dyfuzor-Wesele- Kościół&Sala

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ale z drugiej matową tkaniną.
    Sprawdz, być może będzie jak znalazł.
    Byle byłaby elastyczna i sprężysta, bo po pierwszym użyciu może być do kosza ;-)
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Domyślnie

...kiedys sporo oglądałem filmów na stronie P.Gregga http://www.abetterbouncecard.com ,
    sporo cudowałem z tymi kartami, zamiast pianki używałem przeważnie twardszych plastikowych teczek na dokumenty, podkładek pod myszki itp.
    Kiedyś Peter tłumaczył ludziom że jego karta warta 50 centów robi to samo co lightsphere, a teraz sam sprzedaje pianke po 40 dolców.
    Widze, że Peter zrobił z tego niezły biznes, a mnie nadal wystarcza zwykła wizytówka.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Domyślnie Witaj, mozesz podac linka do tej aukcji z pseudo stofenem? /bt

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Mając 550 kupiłem oryginalnego stoffena i byłem zadowolony. Po zmianie lamp na 580EXII też kupiłem oryginał, później sprowadziłem sobie garego fonga i stwierdziłem że gary nadaje się do zbierania datków pod kościołem lub do wypełnienia go gorzałą. Bardzo dużo marnuje mocy lampy, jest strasznie niewygodny i beznadziejnie ciężki.
    Kilka dni temu zamówiłem w jednym ze sklepów allegrowych nakładkę typu stoffen za 15 złotych i okazuje się że jest to doskonała podróbka oryginału. Po testach stwierdzam że działa identycznie jak oryginał, naprawdę identycznie.
    Myślę że po przetestowaniu już chyba wszystkiego uważam że stoffen i biała kartka są najlepsze. Karteczka która jest w 580EXII jest troszkę maława, więc wykorzystuję dodatkową na przemian ze stoffenem. Oczywiście do kadrów pionowych używam flash bracket.
    Witaj, mozesz podac linka do tej aukcji z pseudo stofenem? /bt
    pozdrawiam, kartysta
    Pozdrawiam,
    KArtysta

Domyślnie

chlopaki to jest mikroguma:
    http://allegro.pl/listing/search.php...t=1&category=0

http://allegro.pl/item764836242_mikr...gabka_itp.html
    sam tego zakupilem kilogramy :P i fajnie sie kleji superglutem bez robienia "na zakladke". oraz strumiennice ze slomek do drinkow :]
    wy macie czas na slubach tym sie bawic??
    ja tego uzywam tylko np. w biznesowych sesjach w terenie/ biurze itp. z wyzwalaniem bezprzewodowym, gdize mam czas pokombinowac a tak to odbijam od wszelkich innych powierzchni...
    Ostatnio edytowane przez molsar ; 29-10-2009 o 14:25

Dopiero zaczyna Awatar j_M007

Domyślnie

Podbiję temat. Za dwa tygodnie mam być "fotografem" na ślubie przyjaciółki. Cywilny plus malutkie, skromne wesele dla najbliższej rodziny. Bedę jedynym "fotografem", więc trochę się stresuję - ślubów jeszcze nie fotografowałam, doświadczenia brak, a odpowiedzialność spora. Po ślubie będziemy robić małą sesyjkę w parku, tu pójdzie łatwo. Problem mam z samym ślubem, a potem z weselem - czyli pomieszczenia się kłaniają. Do domowych sesji używam parasolek (z EX430 plus żarówka błyskowa) i reflektorów, ale tym razem będę musiała obyć się zamontowaną na gorącej stopce lampą z jakimś dyfuzorem. Pytanie, co najlepiej się sprawuje.
    W salach nie byłam, ale całość odbywa się na zamku, więc fajnie by było doświetlić i ciut dalszy plan.

Jak sprawują się plastikowe nakładki na palnik? A może znacznie lepszy będzie malutki softbox, lub takie ustrojostwo, jak w postach wyżej?
    400D, 60D, G11
    Canon EF-S 3,5-5,6/18-55, Canon EF 1,8/50 II, Tamron 4,0-5,6/55-200, Samyang 3,5/8, Canon EF-S 2,8/60, Canon EF-S 4-5,6/17-85, Canon EF 2,8/100
    M42: Helios 44-6, Jupiter 37AM, Tair 3Phs, Zeiss Tessar.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j_M007 Zobacz posta
    [ciach]tym razem będę musiała obyć się zamontowaną na gorącej stopce lampą z jakimś dyfuzorem. Pytanie, co najlepiej się sprawuje.
    W salach nie byłam, ale całość odbywa się na zamku, więc fajnie by było doświetlić i ciut dalszy plan.

Jak sprawują się plastikowe nakładki na palnik? A może znacznie lepszy będzie malutki softbox, lub takie ustrojostwo, jak w postach wyżej?
    Ja używam tylko tego http://c0.dmlimg.com/1fc1c1c2db5852e...0d557b872d.jpg

http://c0.dmlimg.com/1fc1c1c2db5852e...b705e63ceb.jpg, a pomysł jest stąd:
    i świetnie to się sprawdza.
    imho najlepiej jest mieć jasne szkła.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 25-04-2012 o 20:03
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Dopiero zaczyna Awatar j_M007

Domyślnie

Jasne mam M42, ale na samym ślubie będę używać 2,8/60 Canona (czyli leszcze nie ciemno, ale i nie aż tak jasno) plus 17-85 (tez Canon - tu światło wiadomo jakie), dlatego doświetlić muszę solidnie. Plan z wymianą puszki na 60D wypali, więc mogę dodatkowo ratować się podbiciem ISO. Głównym problemem z dyfuzorem jest fakt, że do tej pory lampy używałam albo w pseudostudio z parasolkami, albo do makro - wtedy z samoróbnym dyfuzorem, ale portrety robali robi się jednak ciut inaczej

Wydaje mi się, że ten nakładany reflektor ładnie rozszerza światło. No i transportliwy jest
    400D, 60D, G11
    Canon EF-S 3,5-5,6/18-55, Canon EF 1,8/50 II, Tamron 4,0-5,6/55-200, Samyang 3,5/8, Canon EF-S 2,8/60, Canon EF-S 4-5,6/17-85, Canon EF 2,8/100
    M42: Helios 44-6, Jupiter 37AM, Tair 3Phs, Zeiss Tessar.

Domyślnie

...wizytówka wystarczy
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów