Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: [bartorux] moja galeria :)

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

16.
    PS
    17.
    PS

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

18.
    Każdy ma swojego mercedesa

Domyślnie

Po co ci C40d jak ty nie znasz podstaw.
    Canon Eos 450 (D

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

Spoko, ja tam swoje zdjęcia lubię Mógł byś napisać, co mam poprawić by być lepszym. W 1 poście nie napisałem, że jestem zawodowcem.
    Ostatnio edytowane przez bartorux ; 10-10-2009 o 21:57

Domyślnie

1. Kadr jest bez przekazu, nie ma tematu, pies nie robi nic ciekawego, mogleś jakoś uchwycić jego oczy by nadać życia zdjęciu.
    2. Centralny kadr, jeżeli robiłeś sobie zdjęcie portretowe to po co ci ludzi na drugim planie, ten pasek ziemi w oddali też psuje oglądanie zdjęcia, bo wygląda jakby "wjeżdżał" ci w głowe.
    3. To zdjęcie pozowane więc mogłeś wszystko ustawić, dbaj bardziej o tło bo ta plama czerwona i pasek czarny psuje widok.
    4. Nie wiem co chciałeś oddac w tym zdjęciu. Pomarańcza lekko przepalona, jakiś rozmazany człowiek po lewej. Mnie jeszcze denerwuje ten sznurek na ręce.
    5. Tutaj również nie wiem co to za temat pracy, jeżeli to ma być zachód to popracuj nad obróbką aby tak było widać.
    6. Staraj się aby było widać linie, tzn. by początek traw, koron drzew wychodził z rogu kadru i liniowo dalej szedł. Na dole jest jakiś kawałek trzciny, powinieneś wykadrować to.
    7. Ten kubek jest za duży bo go nie widać, po prawej też jeden próbuje wejść. Za blisko obiektywu dałeś ten worek, bo nie wchodzi w głębie ostrości.
    8. Brak tematu, ani nie ma żadnej postaci/elementu w mocnych punktach.
    9. Ta trawa przeszkadza, nie widać tych budynków, po prostu nie zdecydowałeś się co chciałeś sfotografować.

juz mi sie nie chce dalej komentować....

Po prostu musisz poczytać poradniki dla początkujących i troche bardziej pomyśleć przed zrobieniem zdjęć.
    Canon Eos 450 (D

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

Dzięki wielkie, co racja to racja

Domyślnie

Poczytaj poradniki i lekcje, które są zamieszczone na forum. Oglądaj zdjęcia innych forumowiczów i może zobaczysz czego brakuje w Twoich zdjęciach. Narzuć może temat i spróbuj zrobić zdjęcia opierając się o jakieś wytyczne, a nie pstrykać co popadnie.
    Canon Eos 450 (D

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk
    Ostatnio edytowane przez bartorux ; 04-01-2010 o 00:22

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów