Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Proszę o poradę - packshoty - chromowane wózki sklepowe

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gjozwiak Zobacz posta
    ...
    Jakie tło stosować bo z moim jest problem tego rodzaju
    Masz taką morę? To te dziurki? Nie używałem czegoś takiego...musi przeszkadzać w shopie...
    Używam standardowego papierowego lastolite superwhite. Zawsze są jakieś szare gradienty, ale przeważnie zaznaczam je i usuwam, potem maskuję wyżarte ubytki w obiekcie.
    Wózków na szczęście nie miałem okazji focić, ale chromowane latarenki, półmiski i inne takie a i owszem. Bliki od lamp w takich obiektach są nieuniknione, staram się głównie by nie odbijały się obrazki ze studia i ja sam :-D
    Żeby wyglądało to akceptowalnie, to trochę walki w shopie kosztuje. Grunt to nie być zbyt drobiazgowym w detalach i zadowolić zleceniodawcę.
    Co do ekranów - zdają egzamin 4-5 cm grubości płyty styropianowe, mam takich kilka pod ręką. Z jednej strony okleiłem je czarnym papierem, a druga z powodzeniem może robić za blendę. Mają te zalety, że są lekkie i sztywne.
    Zdarzyło mi się fotografować też smukłe szklane wazy. Tu z kolei musiałem uciec się do długich rurek jarzeniowych z rozpraszającą światło otuliną. Piszę o tym, bo być może będzie Ci czasem przydatne światło nie tyle mocne ile dające równe i długie (w sensie źródła) zarysowujące kształt światełko. Fluorescent ma "dziurawe widmo", ale czasem daje dobre efekty i jest najprostszym rozwiązaniem.
    Szklane przeźroczyste i metalowe obiekty mają tą zaletę, że nie trzeba specjalnie walczyć i balans i zafarby - wystarczy umiejętnie je zdesaturować i odszumić i jest dobrze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Zdaje się że już raz przerabialiśmy ten temat Mellan, nie?
    Taaa....:-D
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 11-09-2009 o 20:29 Powód: Automerged Doublepost
    C-F-K - forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Używam standardowego papierowego lastolite superwhite. Zawsze są jakieś szare gradienty, ale przeważnie zaznaczam je i usuwam, potem maskuję wyżarte ubytki w obiekcie.
    To maskowanie - czy dobrze rozumiem dziurę zapełniasz za pomocą stempla z innego obszaru obiektu

Gdzie korzystnie nabyć takie tło ?

Uprawnienia umieszczania postów