Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 70-200 f/4 IS L - praca silnika USM

Mieszany widok

akasp74
    Guest

Domyślnie 70-200 f/4 IS L - praca silnika USM

Witam,

zakupilem niedawno w USA obiektyw 70-200 mm f/4L IS USM.Nie jestem jeszcze orłem w temacie ale troche zadziwia mnie zbyt głośna praca silnika przy ogniskowaniu...nie wiem czy trafił mi sie trefny egz. albo po prostu nie znam sprzetu i wydaję mi sie zvvyt głośne.

Dzięki z góry za porady,

Arek

Zablokowany

Domyślnie

Silnik, czy stabilizacja? Możesz mylić te sprawy. Silnik USM powinien być ledwo słyszalny. Znam jednak sztuki nieźle chroboczące, sam kupiłem takie 16-35II i szybko oddałem.

akasp74
    Guest

Smile

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Silnik, czy stabilizacja? Możesz mylić te sprawy. Silnik USM powinien być ledwo słyszalny. Znam jednak sztuki nieźle chroboczące, sam kupiłem takie 16-35II i szybko oddałem.

himi masz rację !!! to stabilizacja,wyłączyłem stabilizację i jest ciszej ale tak jak pisze lovtza czy APP słychac takie "odbijanie",czyli reasumując:TE TYPY TAK MAJĄ ? No bo ostrzy niexle a to najważniejsze ;o) - dzięki Panowie.
    Jesli ktos ma jakies jeszcze komentarze to bardzo proszę.

Arek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

U mnie na 2.8 IS slysze "klapniecie" o metalowym dzwieku gdy wciskam spust do polowy i zaskakuje stabilizacja. Podobny dziwiek jest gdy przestaje. Jak by jakies "PARKOWANIE" zyroskopu mialo miejsce. W 55-250 IS nie ma tego, w 100-400L niestety nie pamietam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akasp74 Zobacz posta
    himi masz rację !!! to stabilizacja,wyłączyłem stabilizację i jest ciszej (...)
    Jesli ktos ma jakies jeszcze komentarze to bardzo proszę.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=14307

Coś już napisał

Domyślnie

u mnie jak dobija do konca skali i wraca to slychac takie odbijanie, dziala super poza tym

Uzależniony

Domyślnie

U mnie, jak u lovtz'y (? :wink, słychać właściwie tylko "odobijanie"... no, może, na upartego, da się coś usłyszeć, kiedy AF leci przez ten dłuższy ułamek sekundy, ale to nie jest typowy dźwiek pracy jakiegoś mechanizmu, raczej takie ciche "ffffu" i robi się ostro ;-)

Za himim, obstawiam, że może chodzić o IS (wyłącz IS i sprawdź), ten słychać i jest to już wyraźnie mechaniczny dźwiek z wyraźnie zaznaczonym momentem włączenia i wyłączenia, ale ten model podobno tak właśnie ma -da się do tego przyzwyczaić. Swoją drogą, jeśli ktoś często i szybko zmienia obiekywy, to ma swoją zaletę, bo trudniej zapomnieć o odczekaniu chwili zanim IS się zatrzyma
    Ostatnio edytowane przez APP ; 11-09-2009 o 18:49

Uprawnienia umieszczania postów