Witam serdecznie
to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że uzyskam pomoc od was koledzy.
Mianowicie obecnie posiadam jeszcze Nikona D50 stara zabawka można powiedzieć ale jeszcze ciągnie. Niestety zaczyna mi brakować wielu rzeczy w niej i postanowiłem ją zmienić. Wybór padł na Canona 40D (o 50D czytałem dużo i nie bawi mnie większa matryca, czy filmy HD zbędne bajery).
Przedstawię swój problem:
Od dłuższego czasu robię zdjęcia koni na zawodach skoki, ujeżdżenie itp. około 40% zdjęć jest wykonywanych w halach więc ograniczona ilość światła... W nikonie uzywałem obiektywu Nikkor 70-300 f4,5-6 czyli tego ciemnego i niezbyt specjalnego obiektywu:/
Czytając forum dużo ludzi poleca Canon 70-200 F4 L ale także są dobre opinie o Sigmie czy Tamron.
I tutaj do was pytanie przyszli koledzyCo tak naprawdę sprawdzi się w zdjęciach sportowych GŁÓWNIE KONIE, gdzie spora część jest wykonywana z zoomem. Może zainwestować w Sige f.2.8mm? Liczę na waszą pomoc. Wiadomo testów jest masa ale nie zawsze są one obiektywnie napisane... Dlatego wolę się zapytac WAS.
Zapewne nie jest to mój ostatni post na tym forum![]()