Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Co wybrać z obiektywów 70-200mm do fotografii Konnej?

Dopiero zaczyna Awatar Proxa
    Miasto
    Warszawa-Rzeszów

Domyślnie

Dzięki dużo mi pomogliście

Ps. Jak ktoś zna kogoś kto ma pewne 40D do sprzedania piszcie do mnie prosze na pw albo gg 681458

Coś już napisał

Domyślnie

mysle ze powienien isc do sklepu podlaczyc jedno i drugie i zobaczyc jezeli patrzy na jakosc wykoania to nie bedzie mial problemow z wyborem

Zablokowany

Domyślnie

Opowiadanie o mydlącym C70-200/2,8 to wierutne bzdury. To szkło jest w pełni używalne od pełnej dziury. To ma znacznie - nawet jeśli autor wątku nie ma keszu na to szkło - bo wątek zostanie i będzie wiele razy czytany, więc warto zdementować podobne herezje. Sigma to sigma (przeze mnie ta firma kompletnie nie jest brana pod uwagę) i już. Gdyby te szkła (S i C /2,8 ) dawały osiągi porównywalne to nie sądzę, że profesjonalnie zajmujący się fotografią ludzie sięgaliby po (nie wszystkim podobające się) białe tubusy.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Proxa Zobacz posta
    Dzięki no Canon f.2.8 niestety nie jest osiągalny dla mnie cenowo więc wtedy musiałbym się kusić ku sigmie. W lublinie będę dopiero za rok na czempionacie w białce
    Ja na pełnej klatce fociłem zawody 70-200/4IS i było trochę krótko, ale poza tym idealnie (jak masz cropa, to będzie w sam raz).
    Z analogicznego focenia 70-200/2.8IS w przeszłości, byłem mniej zadowolony, a i 2.8 wydawało się za płaskie (GO), do tego typu focenia.
    To oczywiście odnośnie zawodów na dworzu, do halowych niestety z reguły f4, jak i f2.8 są za ciemne...
    Ostatnio edytowane przez sal ; 11-09-2009 o 17:44
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Warszawa-Rzeszów

Domyślnie

No i pozostaje pytanie czy Canon 4L czy Sigma 2.8 hehehe Spać przez to nie mogę

-Zdjęcia sport = ruch
    -Głównie na zewnątrz = czasem hala np na 10 zawodów 3 w hali
    -Zależy mi faktycznie na jakości FOT
    -Body 40D
    -w obu brak stabilizacji chyba z tego co wiem ...
    - 4L mogę mieć za 1900-2100
    - S 2.8 za granice 3000 + -

Cena też troszkę kusi na białasa...

hmmmmmmmm muszę to przedumać kurde
    Ostatnio edytowane przez Proxa ; 12-09-2009 o 02:39

Bywalec

Domyślnie

Wez pod uwage ze 4L jest lekki i poreczny w przeciwienstwie do 2.8 obojetnie ktorej firmy.

Miasto
    Warszawa-Rzeszów

Domyślnie

Chyba decyzja została podjęta poczytałem troche opinii w necie... zebrałem w całość i jednak wezmę Canona 70-200 f4 L powód:
    -cena
    -obiektyw nie wysuwa się (więc nie zbiera syfu)
    -F4 a nie 2.8 no tak ale ISO można nadrobić
    -Aberracja chromatyczna z którą sobie dobrze radzi...

Brak mi chyba tylko stabilizacji (on nie ma tak? czy nie doczytałem?), jakoś to przeżyję

Uzależniony

Domyślnie

EF 70-200 f/4 L (f/2.8 zresztą też) występuje w dwóch wersjach -stabilizowanej oraz bez IS, przy czym 70-200 f/4L IS jest już wyraźnie droższy od przytaczanej Sigmy 70-200 f/2.8 EX i niewiele tańszy od EF 70-200 f/2.8 L (bez IS).
    Różnicy na metce nie sposób nie zauważyć, tak więc EF 70-200 f/4 L za ~2000pln, to raczej tylko bez IS

Miasto
    Warszawa-Rzeszów

Domyślnie

faktycznie... nie zwróciłem uwagi zniszczyłeś mój światopogląd , hmmmmm i co teraz... ręka snajpera?

Uzależniony

Domyślnie

Masz już doświadczenie z podobnym, a nawet ciemniejszym zoom'em, po co ta retoryka? ;-)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów