ogolnie zdjecia malo ostre. 11 za ciemna, 12 za jasna
ogolnie zdjecia malo ostre. 11 za ciemna, 12 za jasna
5dm2
i bez tematu
Też trudno mi znaleźć jakiś wyraźny temat.
Być może jakbyś nadawał zdjęciom nazwy łatwiej wpadłbym na to co chciałeś przez nie powiedzieć
Tak, świetny pomysł. Zachodzę w głowę co chciałeś powiedzieć taką 11stką?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Witam ponownie
Chciałbym robić coraz lepsze zdjęcia, ale komuś przecież muszę je pokazać i dostać jakąś opinięA tak w ogóle to mam dodawać parametry do zdjęć ?
Aha i bardzo proszę o rady opinie i tp. Na razie 1 zdjęcie ale jak będę miał czas to może przed Sylwestrem coś jeszcze wstawie.
13.
Sam jestem jako takim początkującym i powiem Ci jedno, fotografia sama w sobie powinna coś przekazywać a jeśli już nie uda się niczego przekazać to przynajmniej powinna pokazywać "coś". Mówiąc "coś" nie mam na myśli kawałka nieba, drogi, lasu itp. Robiąc zdjęcie nie patrz w wizjer i nie przyciskaj migawki myśląc a nóż coś fajnego wyjdzie i im się spodoba. Z takim podejściem szybko Ci się znudzi Twoje, jak mniemam nowe zainteresowanie. Twoje zdjecia wygladają jak robione na akord (zapłacą mi tyle ile zrobiłem zdjęc). Dobrą szkołą była by dla Ciebie fotografia analogowa łącznie z przebywaniem w ciemni. Ograniczenie które dawał by Ci aparat analogowy (36 klatek) nauczyło by Cię szanowania kadru. Najwiecej patrz w wizjer, a najmniej rób zdjeć. Fotografi nie nauczysz się robiąc gnioty.
Jak inni również polece Ci czytanie.
Pozdro
Wiem że pewnie zdjęcia są dalekie od doskonałości ale zdjęcia fajerwerków robię dopiero drugi raz ( pierwszy na zlocie żaglowców w Gdynia, ale niezbyt ciekawie wyszło bo statki zasłaniały :-? ) a poza tym nie stałem w dobrym miejscu, ale bardzo proszę o podpowiedzi dotyczące fajerwerków.
14.15.
P.S. Wszystkiego Dobrego W Nowym 2010 Roku
To teram może dam pierwszego ( według mnie udanego ) HDR'a z 1 Rawa.
16.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zapomniałem usunąć z ramki...No trudno...
Ostatnio edytowane przez mateuszw3 ; 31-07-2010 o 11:30 Powód: Automerged Doublepost
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
ad 16.
Zależy co chciałeś uzyskać....jak wygląd gry komputerowej no to faktycznie ci się udało. Jak coś innego, no to sorry....
|Canon|