Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 230

Wątek: Hack firmware dla 400D ISO 3200, plus pomiar punktowy

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Przecież punktowy pomiar już zrobili w 400D. I działa - sam sprawdzałem , ma nawet własna ikonkę. Problem, że ten soft jest jeszcze niestabilny. Jak coś poprawią to coś innego poleci. Z tego o pisał Autor tych modyfikacji jeszcze będzie nad tym siedział. Warto poczekać.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Mi również działa do 350D, a szumy przy dobrym naświetleniu są do ogarnięcia Może nowy wątek jeżeli chodzi o ten aparat?
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez My Nick Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    To była właśnie ta najnowsza wersja z możliwością zmiany wyboru punktów autofokusa na kilkanaście sposobów i układów. I po dwóch dniach się skaszaniło.
    hej, jakto wybór AF na kilkanaście sposobów?
    zmam to i nic takiego nie ma w puszce

rozumiem że o 400d chodzi, bo ktoś tu też o 350d mówił..

in film we trust

Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Normalnie. Możesz wybrać sobie np autofokus w puntach prawy i lewy skrajny, trzy górne, górny i dolny, skrajny lewy skrajny prawy i środek itd. Kombinacji jest kilkanaście. Ja k sobie zainstalowałeś ostatnią wersję hacka to przejdź do ręcznego punktu wyboru autofokusa i zacznij wciskać "direct print". Tyle, że jak już pisałem akurat u mnie po dwóch dniach się skaszaniło i wcale nic nie podświetlał albo punkty świeciły się non stop. 400D oczywiście.

Edit. To jest właśnie to "Focus point Pattern mode light illumination" dodane w ostatniej wersji hacka.
    Ostatnio edytowane przez Heilsberg ; 22-09-2009 o 13:53
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Domyślnie

Tez tak macie na zhackowanym 400D, jak jest wylaczony aparat a przelaczycie obiektyw na AF lub MF to korpus miga lampkami (karta + print)?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez colinSTi Zobacz posta
    Tez tak macie na zhackowanym 400D, jak jest wylaczony aparat a przelaczycie obiektyw na AF lub MF to korpus miga lampkami (karta + print)?
    Kiedyś było tak (najpóźniej do modelu 10D) że aparat włączał się ok 5 sek. Konkurencja juz robiła szybsze, więc i Canon wypuścił puszki błyskawicznie włączające się.
    Jakim cudem? Ano takim że 'wyłącznik' nie wyłącza aparatu, tylko przełącza w standby. Stąd - napięcie nadal jest na wszelkich stykach, więc ruszenie czegoś może powodować reakcję aparatu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Normalnie. Możesz wybrać sobie np autofokus w puntach prawy i lewy skrajny, trzy górne, górny i dolny, skrajny lewy skrajny prawy i środek itd. Kombinacji jest kilkanaście. Ja k sobie zainstalowałeś ostatnią wersję hacka to przejdź do ręcznego punktu wyboru autofokusa i zacznij wciskać "direct print".
    to nie wiem, zainstalowałem wg całej proceducy test.fir i autoexec.bin z 13.09.2009 [http://code.google.com/p/400d/downloads/list] i nic, nadal nie ma AF strefowych :/

daj linka do tych plików ktore sobie instalowałeś

in film we trust

Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Cytat z forum chdk:

Hi,
    Quote from: bcomebilly on 18 / September / 2009, 01:03:22
    Another question, can You explain this "Focus point Pattern mode light illumination "?

Red and blue led blink when you double press focus button to notice you "Focus point pattern mode" on.

U mnie działało ale wywaliłem cały hack bo się kaszani. Pliki z:
    http://code.google.com/p/400d/downloads/list
    Wybierałem te z późniejszą datą.

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie

Potwierdzam póki co się kaszani u mnie bynajmniej dwa zwisy pokrętła złapał.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat z forum chdk:

Red and blue led blink when you double press focus button to notice you "Focus point pattern mode" on.

ok dzięki, teraz się połapałem, działa ale uruchamianie nieco kłopotliwe.. może w dalszych wersjach hacka będzie jakoś łatwiej i stabliniej (choć mi jeszcze ani razu się nie zwiesił, tylko przy końcówce baterii ale na zamiennikach to normalka)

in film we trust

Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów