Strona 15 z 23 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 230

Wątek: Hack firmware dla 400D ISO 3200, plus pomiar punktowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cra89 Zobacz posta
    Probowalem takze modyfikacji z Auto ISO
    Teraz sobie patrzę na stronę chdk i jakoś tam nie widzę wzmianki o AutoISO... skąd miałeś binarkę z takim modem?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

z forum ckdk to jest mod z lutego tego roku
    http://www.eupload.pl/files/FUQTBIWQ...2010-02-08.zip
    tylko musisz tam poszukac na forum instrukcji jak to konfigurowac bo jakos w stylach to sie zmienia chyba zmieniajac ustawienia wlasnego 3 stylu ale co jakie zmiany wprowadza to nie bede wprowadzal w blad
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aaa zapomnialem dodac ze ten nowy mod jeszcze bardziej poszeza ISO bo aczyna sie od 25
    Ostatnio edytowane przez cra89 ; 12-03-2010 o 22:52 Powód: Automerged Doublepost

kucharz14
    Guest

Domyślnie

a czy nikt z was nie ma problemu z tym po wyciągnięciu baterii??
    u mnie po wyjęciu baterii z aparatu i wlozeniu jej z powrotem przywracają sie ustawienia fabryczne i cała zabawe trzeba robić na nowo

Domyślnie

Ja u siebie takiego porblemu nie zauwazylem wszystko gra i buczy a baterie wyjmuje przynajmniej raz na 2-3 dni do ladowania.

Miasto
    Warszawa, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucharz14 Zobacz posta
    a czy nikt z was nie ma problemu z tym po wyciągnięciu baterii??
    u mnie po wyjęciu baterii z aparatu i wlozeniu jej z powrotem przywracają sie ustawienia fabryczne i cała zabawe trzeba robić na nowo

Może ci bateryjka podtrzymująca padła?
    Poczytaj w instrukcji!!!

Koszt ok 10zł a problem powinien zniknąć!

Domyślnie

Wszystko działa elegancko na 4 GB trochę się pomęczyłem, z racji braku znajomości tych niby prostych programików, ale jeden mały ptaszek robi różnicę dzięki

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja mam tak samo jak kucharz. :/ ktoś wie jak temu zapobiec i gdzie jest przyczyna?!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    kupienie nowej baterii podtrzymującej pamięć i wgranie jeszcze raz tego hacka załatwi sprawę?
    Ostatnio edytowane przez kiniaaa ; 03-04-2010 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost

tomeq5
    Guest

Domyślnie

Cześć wszystkim,
    Mam pytanko do tych, którzy używają tego shackowanego softu w 400d - czy nie ma jakichś innych problemów poza wcześniej opisanymi? Np. czy działa normalnie z rawami?, nie psuje plików, albo się zawiesza?
    Pytam, bo miałem taki shackowany soft w 300d (tam się normalnie wgrywało) i niestety aparat generował popsute rawy - tak około 1/8 - 1/10. I w końcu wgrałem spowrotem canonowski soft.

Coś już napisał Awatar eryk_g
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomeq5 Zobacz posta
    Cześć wszystkim,
    Mam pytanko do tych, którzy używają tego shackowanego softu w 400d - czy nie ma jakichś innych problemów poza wcześniej opisanymi? Np. czy działa normalnie z rawami?, nie psuje plików, albo się zawiesza?
    Pytam, bo miałem taki shackowany soft w 300d (tam się normalnie wgrywało) i niestety aparat generował popsute rawy - tak około 1/8 - 1/10. I w końcu wgrałem spowrotem canonowski soft.
    Ja używam odkąd go wprowadzono i nic mi się nie działo niedobrego. Pliki bez zmian, aparat śmiga bez zawieszeń.
    400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

u mnie tez wszystko działa, zauważyłem jedną nową sprawę (nie jestem pewien czy miało to już miejsce przed wgraniem chdk) - zanim wyjmę kartę pamięci muszę odczekać aż dioda przestanie mrugać, jeśli tego nie zrobie to muszę wyjąć i włożyć akku aby móc ponownie odpalić aparat...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 15 z 23 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów