a czy nikt z was nie ma problemu z tym po wyciągnięciu baterii??
u mnie po wyjęciu baterii z aparatu i wlozeniu jej z powrotem przywracają sie ustawienia fabryczne i cała zabawe trzeba robić na nowo![]()
a czy nikt z was nie ma problemu z tym po wyciągnięciu baterii??
u mnie po wyjęciu baterii z aparatu i wlozeniu jej z powrotem przywracają sie ustawienia fabryczne i cała zabawe trzeba robić na nowo![]()
Ja u siebie takiego porblemu nie zauwazylem wszystko gra i buczy a baterie wyjmuje przynajmniej raz na 2-3 dni do ladowania.
ja mam tak samo jak kucharz. :/ ktoś wie jak temu zapobiec i gdzie jest przyczyna?!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kupienie nowej baterii podtrzymującej pamięć i wgranie jeszcze raz tego hacka załatwi sprawę?
Ostatnio edytowane przez kiniaaa ; 03-04-2010 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost
Cześć wszystkim,
Mam pytanko do tych, którzy używają tego shackowanego softu w 400d - czy nie ma jakichś innych problemów poza wcześniej opisanymi? Np. czy działa normalnie z rawami?, nie psuje plików, albo się zawiesza?
Pytam, bo miałem taki shackowany soft w 300d (tam się normalnie wgrywało) i niestety aparat generował popsute rawy - tak około 1/8 - 1/10. I w końcu wgrałem spowrotem canonowski soft.
u mnie tez wszystko działa, zauważyłem jedną nową sprawę (nie jestem pewien czy miało to już miejsce przed wgraniem chdk) - zanim wyjmę kartę pamięci muszę odczekać aż dioda przestanie mrugać, jeśli tego nie zrobie to muszę wyjąć i włożyć akku aby móc ponownie odpalić aparat...
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
moze ktos to zrobic polskie howto? bo za chiny ludowe nie moge sie polapac tam
Niestety wszystko zrobione według instrukcji karta sformatowana 16 zaznaczona opcja w programie Card TRicks v.1.44 CF boot sector, make bootable, plik skopiowany poprawnie, niestety dioda niebieska nie włącza się znaczy coś chyba jest nie tak. Czy może powinienem do formatowana i ustawienia bootowalnego sektora użyć tego drugiego programu ?
Dodam soft w wersji 1.1.1
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Zapewne robisz ten sam błąd co ja robilem.Zaznaczasz tylko boot sector i następnie klikasz make bootable i wychodzisz, nie wciskasz juz formatowania!