Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Czy kupic 50D? (dokładne wymagania i prośba)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Dokładnie - ja robiłem udane zdjęcia samolotom latającym ~900 km/h za pomocą 350D więc pisanie o szybko poruszających się dzieciach i potrzeby do tego lepszego korpusu dla mnie pachną potrzebą wydania kasy
    A fotografowałeś dzieci (takie 2-3 lata) ?

Wg mnie kolejność od najtrudniejszych: dzieci, koty, samoloty, tak więc... raczej nie ma porównania.

Dodatkowo szybkie samoloty w ruchu zazwyczaj fotografuje się w sporo lepszych warunkach, lepszym kontraście obiektu z tłem i z większej odległości niż dzieci w pomieszczeniach...
    Jeśli ktoś odczuwa że mu AF się nie wyrabia to zmiana body to nie tylko chęć kupna czegoś nowego i nie ma co tego piętnować. Ale rzeczywiście - sugerowałbym zrobić to etapami. Najpierw szybszy, jaśniejszy obiektyw i dopiero jeśli nadal AF przeszkadza to lepsze body.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A fotografowałeś dzieci (takie 2-3 lata) ?
    Oczywiście.
    Poza tym ja nie piętnuję tylko próbuję zwrócić uwagę że w całym zagadnieniu wyrabiania się AFu większe znaczenie może mieć dobry (z USM) i jasny obiektyw...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Dokładnie - ja robiłem udane zdjęcia samolotom latającym ~900 km/h za pomocą 350D więc pisanie o szybko poruszających się dzieciach i potrzeby do tego lepszego korpusu dla mnie pachną potrzebą wydania kasy (którą rozumiem bo sam od tego grzechu wolny nie jestem )

Tak przy okazji to mam i 50D i 40D...
    Tylko, że ruch samolotu jest bardziej "constans" niż dzieci :-P Chodzi mi o kierunek jak i prędkość/przyspieszenie no i większa odległość od obiektu też ma znaczenie bo ruch pierścienia AFu jest raczej drobniutki ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów