popmart, mówimy o obiektywie dla amatora. mylą Ci się te dwa systemy walutowe i poziomy cen. zapomniałem, że taki zawodowiec jak Ty gasi mnie jako amatora jak peta. jednak będę z uporem twierdził, że wielu osobom taka sigma dała by więcej możliwości przez swoją uniwersalność ogniskowych. o jakiej jakości zdjęć mówimy? ja robię jak to określiłeś landszafty. jak się w fotografii plasują Twoje DOKONANIA? :-) nie żebym zachęcał do pokazania, ale dyskutujesz o amatorskim obiektywie, że taki be - on jest po prostu dla ludzi mniej wymagających o mniej zasobnym portfelu. tak jak KIT. chcesz szkieł pro to kupujesz Lki. z czym dalej problem? co się Szanownego Koledze nie zgadza? ciekawe zdjęcia zrobisz i kitem i sigmą. dla wielu będą to dobre zdjęcia, bo coś w nim jest ciekawego. inni obejrzą pod mikroskopem piksele i powiedzą że kiepskie szkło. będziesz zdecydowanie w tej drugiej grupie. aha - ta druga grupa robi zdecydowanie mniej ciekawe zdjęcia. to tylko statystyka, i zawsze możesz ją zmienić robią fajne i ciekawe zdjęcia, no więc jak? coś*jest do pokazania czy tylko pop'm'art? czyli ani pop ani art.