nie mędrkuje tylko mówie rzeczy oczywiste które na tym forum były wałkowane 100 razy i nie taki lanszafciarz jak ty będzie mnie pouczał, ja wyraziłem moje zdanie że lepsze obiektywy robią lepsze zdięcia
bardziej plastyczne , ostrzejsze przy większych otworach , większa gęstość optyczna znacznie mniej zniekształcen zarówno gometrii (swoją droga poducha i beka jest tak wielka przy podobnych obiektywach że żygać sie chce) jak i koloru. Skoro masz zamiar polemizować z tym to twoja sprawa
jakoś wszyscy fotografowie nie maja problemów z określeniem które szkła są lepsze i dlaczego skoro ty masz to musisz być ślepy albo zmień sobie monitor bo ci sie psuje .... Tak sie składa że miałem troche tych obiektywów i jest ********a róznica ale skoro dla ciebie nie ma to cóż kup sobie jakies okulary czy coś ...
a może wypowiedzą sie inni
(swoją drogą to ciekawe że za zarobione pieniądze na 300d + kit nie kupiłeś sobie naprzykład okularów, a nie lepszy sprzęt foto bo i poco przecież jesteś taki dobry i pewną masz ręke że ci chyba niepotrzebny przecież efekty można mieć te same buchacha)