Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: goralu czy ci nie zal... ale tak na serio

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luckyluke_23 Zobacz posta
    ale masz wystarczajaco dobrej woli aby mnie skrytykowac, wiec moze znajdzie sie jeszcze troszeczke na dnie, zeby dac jakas rade jak nie to trudno pozdro pincet dwa dziwincet
    Po pierwsze - nie pisz postów w stanie upojenia bądź uniesienia nerwowego...

Cytat Zamieszczone przez luckyluke_23 Zobacz posta
    pierwszy raz bede robil foty w gorach, a wiem ze temperatuta barwowa tam jest inna, bo i gestosc powietrza inna to tak juz z optyki chyba, tak wiec i zdjecia maja inny kolor i trzeba to zniwelowac chociaz do jakiegos normalnego poziomu
    ...a po drugie nie chodzi o temperaturę barwową. Poczytaj o perspektywie powietrznej i efekcie Raleigh'a (dyfrakcja światła na cząsteczkach pary wodnej w powietrzu), a także o "złotej godzinie" (link podałem wcześniej w tym wątku). Filtry mają minimalny wpływ na zdjęcia w górach - co najwyżej przy już prawie-idealnych warunkach możemy zmniejszyć kontrasty filtrem polaryzacyjnym lub połówkowym. Cała reszta to to, co nam Stwórca i przyroda dali: albo światło jest dobre, albo... robimy zdjęcia tylko pamiątkowe, bez ambicji na publikację w kalendarzu/albumie.
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 08-09-2009 o 22:51
    Fotograf platoniczny

Uprawnienia umieszczania postów