Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: cena 50D

Dopiero zaczyna Awatar damian.j.

Domyślnie cena 50D

pytanie do analityków, znawców rynku, wróżek..
    Czy myślicie ze cena 50D jest w stanie spaść poniżej 3kzł w momencie kiedy ze sklepów zostaną wyprzedane ostatni sztuki 40D? biorąc pod uwagę cenę dziś i ich różnice, kurs dolara i euro oraz plan naszego budżetu, czy to jest możliwe, kiedy byłoby to możliwe przed pojawieniem sie 60D a możne 7D spowoduje zmniejszenie zainteresowania 50D?
    Pytam bo sie wachm miedzy tymi dwoma body a pieniędzy nie mam za dużo, mam czym pstrykać wiec mogę trochę poczekać ale nie wiem czy dozbieram...
    pozdrówka
    Pozdrawiam serdecznie z Ćwiklic 49.97°N, 18.98°E
    i zapraszam gorąco na:
    djfoto.up.pl - moja galeria
    www.kalendarium.up.pl - Kalendarium Astronomiczno Fizyczne
    www.altair.up.pl - Pszczyński Klub Astronomiczny ALTAIR

Pełne uzależnienie

Domyślnie

50D poniżej 3kzł? Czyli 2,8kzł? Jak na moje oko to jeszcze dłuuugo, o ile w ogóle...

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie Cena trzyma się mocno

3,6-3,8 i nie chce spadać mimo znacznego spadku kursu dolara. Pewnie zapasy są wielkie a nikt nie chce oddać poniżej kosztów. 7D to trochę inny przedział cenowy, raczej należy wypatrywać 60D ale nie zdziwię się jak wyskoczą z ceną 4,5-5,5 tys.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Natomiast cena 40D jest dość atrakcyjna i sam się zastanawiam...

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

50D poniżej 3000 już było
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Uzależniony

Domyślnie

Z pewnościa 50D będzie mozna kupić poniżej 3000 zł już kilka miesięcy po pojawieniu się 60D .

Domyślnie

w B&H po dzisiejszy kursie wychodzi ponizej 3100, wiec gdy 60D zadomowi się już na rynku a dolar znacząco nie skoczy to cena poniżej 3k pln w Polsce jest jak najbardziej realna. Tylko pytanie kiedy to będzie ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 5y12u3k Zobacz posta
    w B&H po dzisiejszy kursie wychodzi ponizej 3100, wiec gdy 60D zadomowi się już na rynku a dolar znacząco nie skoczy to cena poniżej 3k pln w Polsce jest jak najbardziej realna. Tylko pytanie kiedy to będzie ?
    Raczej nie wcześniej niż na wiosnę 2010.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Raczej nie wcześniej niż na wiosnę 2010.
    dokladnie, ceny spadna znaczaco po swietach, teraz kazdy chce sobie odbic co stracil na kryzysie,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Natomiast cena 40D jest dość atrakcyjna i sam się zastanawiam...
    Gdzie jest atrakcyjna? Ja znalazłem ceny 40D w okolicach 2900. 50D natomiast zbliża się do 3500. Taka różnica raczej zachęca do zakupu pięćdziesiątki, zwłaszcza, że 7D na początku będzie prawie dwa razy droższe niż 50D - nie jest więc konkurencją w tym segmencie. Wyraźnie korzystniejsze ceny na 50D będa chyba dopiero po pojawieniu się jego następcy. 40D to oczywiście bardzo fajny aparat, tylko, że aktualnie cenowo jest raczej średnio atrakcyjny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów