Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Wybór lustrzanki dla kumpla

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

vit nie znasz mnie, więc mnie nie oceniaj, jak go stać może mieć jak najbardziej lepszy sprzęt ode mnie!!
    nie mam jakiś dziwnych kompleksów jak ty... najwyraźniej, więc proszę nie mierz wszystkich swoją miarą...
    gdzie te bzdury? ma być kit ( bo pewnie z nim kupi zestaw) 55-250 jako tele i stałka nie wiem gdzie widzisz te bzdury? Zamiennie za 55-250 L-ka. Ale ty gdzieś tu widzisz bzdury...
    40D+300D + 18-55 IS + 70-200 mm f/4 L + inne graty

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gniewkos Zobacz posta
    gdzie te bzdury? ma być kit ( bo pewnie z nim kupi zestaw) 55-250 jako tele i stałka nie wiem gdzie widzisz te bzdury? Zamiennie za 55-250 L-ka. Ale ty gdzieś tu widzisz bzdury...
    Bo nie napisałeś przy ostatniej wyliczance kita, to vit się zmartwił, że Twój kumpel będzie miał za wąsko..;-)

btw, kto i dlaczego nie chce Tamrona zaproponowanego przez myslidara? Ty, czy kumpel? IMHO jeśli fotki będą robione u cioci na imieninach, to przyda się coś szerokiego i jasnego. Z kitem może być ciężko, chyba, że kumpel dokupi lampę i będzie walił światłem o sufit:-)

Nie wiem jak jest z tym przekładaniem obiektywów (czy kumpel jest zręczny i opanował żonglerkę minimum 3 przedmiotami), bo vit też może mieć rację i wtedy pozostaje coś z szerszym zakresem (choć Canona 17-85 mimo wszystko bym sobie podarował) i tutaj w wyborze jak najbardziej go popieram (ew. wybrać coś z producentów niezależnych (Tamron ma w swojej ofercie całkiem niezłe superzoomy)).:wink:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał
    Miasto
    ursn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gniewkos
    vit nie znasz mnie, więc mnie nie oceniaj, jak go stać może mieć jak najbardziej lepszy sprzęt ode mnie!!
    nie mam jakiś dziwnych kompleksów jak ty... najwyraźniej, więc proszę nie mierz wszystkich swoją miarą...
    nie mierze Cie swoja miara i apsolooootnie Cie nie oceniam
    nie kontynuuje zagadnien powyzszych i nie zamierzam czegokolwiek udowadniac, ni podawac mojego sposobu wnioskowania bo na pyskowke ani ochotyani czasu ani ten topic...

Cytat Zamieszczone przez Gniewkos
    od kiedy uzywasz dslr-a od dawna raczej tak, a <nie obraz sie czasem> czy aby nie "zapomnial wol jak cieleciem byl"
    kolejna historyjka (na temat)
    znajomy, posiadacz przyzwoitego kompakta z dlugim zooomem, NIE-biedny, napalil sie na lustrzanke.... juz , juz ... przebieral nozkami by cos sobie nabyc juz , juz ... "bo chce fajne zdjecia". zabralem go na zajecia zobacz canona zanim kupisz, w listopadzie/grudniu w warszawie. wzial do reki... fuj... jakie to ciezkie..., gdzie jest lajfwiu.... po cholere mi tyle ustawien... leee, te zdjecia to cos nie bardzo ... mam zmieniac obiektywy to znaczy ze musze nosic dwa ciezkie to jak jasna cholera.... plecak nie da sie luzem do torby i na koniec uslyszalem: juz wole mojego łupa (kompakta), przynajmniej nie musze go szanowac

takie jest typowe postepowanie uzytkownika,
    moze pozyc mu swojego zestawu, niech sie przekona, ze mu sie to nie podoba i wszystcy beda zadowoleni, chociaz TY mnie nie bedziesz lubil, ale chociaz kasy na prozno cosc nie wywali :wink:
    Ostatnio edytowane przez vit ; 08-09-2009 o 11:42

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    [I]
    1: nikon d90+n18-200
    2: canon 50d+c18-200
    innych brak
    uzywanie tak szerokiego zakresu ogniskowych rozleniwia strasznie, ale przede wszystkim jest wygodne, co uwidacznia sie szcegolnie przy foceniu dzieci
    odnosnie body - rozumiem, ze gosc chce forse wydac jeden raz, nie bedzie pozniej dokladal obiektywow tudziez innych wynalakow typu wymiana body, wiec nie oszczedzalbym na samym aparacie
    Miałem podobny dylemat i tu całkowicie popieram vit-a.
    Ja nabyłem Sigmę 18-200 DC OS bo wtedy cena Canon 18-200 zabijała.
    Z Sigmy jestem bardzo zadowolony i uważam że,
    dla poczatkujacego to najlepszy wybór i najwygodniejsza opcja do opisanych zastosowań.
    A teraz jest jeszcze w wersji 18-250 DC OS HSM.

Po pierwsze - nie każdy "musi" potrzebować od razu "torby pełnej słoików".

Po drugie - gdyby mój kumpel skreślał na starcie lepsze obiektywy, to...

Po trzecie - dla mnie ważnym kryterium jest rownież wizjer - pryzmat to pryzmat, a nie ciemny tunelik z lusterek...
    Gdy zakupiłem 50D to wreszcie "przejrzałem" i zobaczyłem "światło"
    Po prostu zaczłem coś widzieć w wizjerze, a nie wypatrywać w stosunku do E-400.

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 08-09-2009 o 11:53
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

vit odebrałem to jako atak na mnie, w pyskówki też nie mam się zamiaru wdawać bo nie o to chodzi,

On ma dobry kompakcik, ale się uparł, z moim już chodził (chwilę) i dla niego aparat to aparat, więc chyba musi wydać tą kasę zobaczyć, że to nie dla niego lub że dla niego... i wtedy ocenić czy zostać przy lustrzance czy wrócić do kompakta.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

Panowie opcja jest taka Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM czy lepiej coś np to Canon EF 24-70/2.8L USM używany lub coś podobnego używanego z klasy L?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Przecież pisałeś, że to amator i L-ki nie wykorzysta.. Bardzo dobry szkiełkiem jest Tamron i nie sądzę, aby w przypadku kolegi było potrzebne coś lepszego przy szerokim kącie. Natomiast z tele C70-200 f4 i będzie git.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tak mnie zastanawia... czemu ten Twój kumpel sam się tu nie zarejestruje i nie zapyta? Po co się bawić w głuchy telefon i przesiewać informację z forum?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

Nie wiem czemu, widocznie nie ma takiej potrzeby aby się rejestrować na forum.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gniewkos Zobacz posta
    Nie wiem czemu, widocznie nie ma takiej potrzeby aby się rejestrować na forum.
    Jak kupi Canona i mu się zepsuje, to już będzie miał to tylko kwestia czasu
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów