Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
Smutna prawda...
Smutny to jest autor tego bloga, a nie prawda.
Michal, co się tak czepiłeś tych 18 mepixów, ja też jak to zobaczyłem to powiedziałem, że to jakiś koszmarek jest chyba jest, bo juz w 50D nie było za dobrze. Ale....ale przypomnijmy sobie jak wyglądała historia upakowania mpix w Canonie, żeby jednak wprowadzić nutkę optymizmu do polityki Canona.
Przypomnij sobie przeskok z 60D na 10D, jak wtedy wyglądało porównanie, albo przeskok z 10D na 20D (a przecierz 10D nie było wcale złe pod kątem szumów), a czy aby nie było poprawy między 30D a 40D? Jedyne co może troche dołować to marketing Canona i ich ostatnie zapewnienia, że poziom szumów na 50D nie będzie gorszy niż na 40D, wydaje mi się, że toszkę nie wyszło, teraz mają sznase się zrehabilitować. Poza tym szum to tylko jedna z wielu zmiennych, mnie np. najbardziej cieszy brak bandingu i mała ziarnistość szumu (nie mogłem znieść tych kolorowych placków w 10D/30D).

A że nie jest FF? Jakby był FF to by niestety wskoczył na półkę cenową 1-ek i jak dla mnie ale pewnie i większości byłoby pozamiatane.