Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 108

Wątek: Nikon - masowa przesiadka z Canona?

Coś już napisał

Domyślnie

Do powyższego wyliczenia dobrych szkieł Canona koniecznie należy dodać 70-200f4. Sądzę, że to fantastyczne szkło za tak relatywnie niskie pieniądze (używki w super stanie za ok 1700zł). A jak niektórzy o nim piszą wart każdej wydanej złotówki.
    Przy nim 35 1.4 to już drogie szkło i po ostatnich podwyżkach, jest poza zasięgiem wielu osób.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tibby Zobacz posta
    Forum - to nie konkurs Ery - wyślij największą ilość smsów, a masz szansę wygrać mercedesa. Chyba, że ktoś chce mieć największą ilość postów na forum...
    (przepraszam za uszczypliwość, ale proszę o wypowiedzi konkretne i związane z tematem postu).
    dziękuję
    Zostało nas dwóch ja i mój kumpel Kuba.

Wszyscy inni przyłączyli się do wroga lub uciekli. Od tygodnia jesteśmy oblężeni przez żółtych, ja ostrzeliwuję się od frontu, Kuba pilnuje wejścia od kuchni.

Powoli kończy nam się amunicja, jedzenia już nie mamy, spleśniało w lodówce odkąd wredni nikoniarze odcieli prąd. Wodę też wyłączyli.

Widzimy jak powoli szykują się do ostatecznego ataku. Tak mało amunicji....
    Strzelamy do ostatniego naboju, potem obrzucamy ich eLkami, 70-200 2.8 swoje waży, 85 1.2 też nie ułomek. Boże szkoda, że nie mamy 1200 5.6.

Już idą.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tibby Zobacz posta
    Tak szczerze - sam już od pewnego czasu myśle pożegnać się z Canonem.
    To co słyszę o rewelacyjnym zachowaniu się Nikona przy wysokich ISO, oraz przejściach tonalnych i lepszej współpracy Nikona z lampą to coraz bardziej mnie do tego przekonuje.
    Zmień, potem opisz na Forum wrażenia - Habakuk miał mieszane, jakie będziesz miał Ty? Warto wiedzieć.

Cytat Zamieszczone przez Kajtek_bez_Majtek Zobacz posta
    Strzelamy do ostatniego naboju, potem obrzucamy ich eLkami, 70-200 2.8 swoje waży, 85 1.2 też nie ułomek. Boże szkoda, że nie mamy 1200 5.6.
    Zastosujcie Święty Granat Ręczny (coś z M42 np. Helios). Żaden Nikon tego nie zdzierży (z odległości większej niż 1.5m)!
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 08-09-2009 o 20:47 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf platoniczny

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

ja wam jeszcze raz dobrze radze tylko canon..
    lampe wypuszczą nową

Dopiero zaczyna
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

Jako, że to mój pierwszy post to witam serdecznie...
    Niedawno przesiadłem się z D300 na 5DMKI i naprawdę nie załuję... Zanim dokonałem zmiany miałem możliwość pobawienia się D700 z 24-70 i jednak piąteczka bardziej mi odpowaidała...
    Jestem zadowolony ze zmiany. Zanim zmieniłem system wiedziałem jakie są wady i zalety w/w systemów.
    Jako, że takie zmiany przeważnie są dość kosztowne warto zastanowić się kilka razy...
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Do kedazi:

A konkretnie - w czym bardziej odpowiada Ci 5D Canona od D700 Nikona?
    Jak się mają do siebie zdjęcia? I te szumy na np. ISO 1600?
    A praca lampy?

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja tylko dodam w kwestii formalnej....do Canona da się podobno przypiąć 14-24 Nikona. I to właśnie z Canonem ten obiektyw pracuje najlepiej (dokładnie z 1d). A koszt przejściówki to 270 USD - można przeżyć. Obiektywów Canona nigdy nie będzie dało się podłączyć do skądinąd świetnych body nikona
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Dopiero zaczyna
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

bardziej mi odpowiada praca z plikami w PP.. no i oczywiscie kolorki w C duzo bardziej mi podchodzą.
    A co do iso to jakoś ja się tam szumem nie przejmuje i np w swoim 5d często robie 3200..

Coś już napisał

Domyślnie

A czy z Nikonem używałeś lampy zewnętrznej? i jak ewentualna lampa z Canonem działa porównując?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

Z nikonem używałem i sb800 i sb900 i bylo OK... w canonie mam 580EXII i tez dziala ok aczkolwiek sporadycznie używam gdyż preferuje zastane

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów